Kasteel Warmelo: Zandsculpturen en 3d streetart

In Diepenheim (gemeente Hof van Twente) ligt kasteel Warmelo. Het dateert van 1339. Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maak je kennis met vier eeuwen tuin-architectuur. Maar nog veel leuker: op dit moment zijn er in het park zandsculpturen en 3d streetart te zien. Superleuk om met de kinderen naar toe te gaan. Spoiler alert: je ziet ze allemaal in de blog.

Wij reden naar kasteel Warmelo en waren erg benieuwd naar de zandsculpturen en 3d streetart. We kwamen rond de middag aan en besloten eerst op het terras te lunchen. Naast koffie of thee met wat lekkers, kun je er ook terecht voor een tosti, 20180818_130106saucijzenbroodje of belegde stokbroodjes. De lunch was dus prima. Daarna bezochten we het park. De zandsculpturen hadden het thema sprookjes. De kinderen kregen een kleurplaat mee en op de achterkant stonden de namen van de sprookjes die uitgebeeld werden, Maar dan wel in de verkeerde volgorde. Zo konden de meiden invullen welke sprookjes ze al tegen gekomen waren.

Het was een leuke route langs mooie sculpturen. De een nog mooier en groter dan de ander. En je loopt ook nog eens in een mooie bosrijke en groene omgeving. De meiden waren super enthousiast. Ze volgden netjes de rode pijlen die de route aangaven en renden enthousiast op de sculpturen af. De meeste sprookjes kenden ze uiteraard, dus ze konden alles zelf invullen.

Naast de zandsculpturen was er ook 3d streetart. Super leuk. Een tekening op de grond en wanneer je op een bepaalde plek ging staan, dan zag je de tekening echt in 3d. En dan was er ook nog een plek waar je in de tekening kon gaan staan. Lastig hierbij is wel hoe het weer is en dan met name of en hoe de zon schijnt en vanuit welke kant in verband met de schaduwen. Niet elke 3d art was dus even goed te zien of te fotograferen.

20180818_132209

Op de lange neus van Pinokkio

Naast de zanscuplturen en 3d streetart is het ook gewoon leuk om door het park te lopen. Onderstaande foto’s geven een impressie van hoe mooi het park is.

Lijkt het jou ook leuk om kasteel Warmelo en de zandsculpturen en 3d streetart te bezoeken? Dat kan nog tot en met 7 oktober. Het park is dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 16.30 uur geopend (let op: maandag gesloten). De ingang en de parkeerplaats is aan de Borculoseweg in Diepenheim.
Toegangsprijzen:
Volwassenen € 7,50
Kinderen 6 t/m 12 j € 2,50
Kinderen tot 6 jaar gratis

Voor meer info: www.kasteelwarmelo.nl

7 gedachten over “Kasteel Warmelo: Zandsculpturen en 3d streetart

Geef een reactie