Klas van juf Linda – 25 eenvoudige proefjes voor kinderen

20191022_1348277036987712528076582.jpgLeuke experimenten doen met kinderen. Zodat je samen leuk bezig bent en ze ook nog wat leren. Dat is toch geweldig?! De Klas van Juf Linda is een leuke website met heel veel info en een webshop. In de webshop vind je ook de leuke kaarten met experimenten voor kinderen het hele jaar door. En die hebben wij getest en de eerste experimenten zijn uitgevoerd! De meiden (en ik ook) zijn super enthousiast.

Klas van juf Linda

KlasvanjufLinda-1Klas van juf Linda is een website voor ouders en leerkrachten uit de onderbouw die dagelijks geïnspireerd willen worden over spelen, leren en gedrag. Op de website vind je blogs, heel veel informatie en een webshop. Een belangrijk speerpunt hierbij is spelenderwijs leren, want kinderen ontwikkelen zich het beste in een rijke speel- en leeromgeving. Juf Linda is het gezicht achter de website en auteur van alle producten uit de webshop. Met haar ervaring in de onderbouw weet zij precies wat leerkrachten nodig hebben om spelenderwijs de lessen rondom taal en rekenen vorm te geven. Ze is een groot voorstander van thematisch onderwijs en streeft naar een combinatie van werken uit boeken en spelen en leren in hoeken. Niet alleen bij de kleuters, maar juist ook in de hogere groepen. Klas van juf Linda is niet alleen interessant voor leerkrachten, maar zeker ook voor ouders.

25 experimenten het hele jaar door

Een van de producten die je bij de klas van juf Linda kunt bestellen zijn de kaarten met 25 experimenten het hele jaar door. Het zijn 25 proefjes waarbij je kinderen laat kennismaken met Wetenschap en Techniek. Door de proefjes leren kinderen voorspellen, observeren en praten over wat ze zien gebeuren. De kaarten sluiten aan bij de feesten en seizoenen en zijn daardoor het hele jaar te gebruiken. De proefjes zijn met eenvoudige huis-tuin-en-keuken materialen uit te voeren en dus ook geschikt voor thuis.

De kaarten

Je ontvangt de kaarten in pdf en kunt ze thuis makkelijk printen in kleur of zwart wit. Elk proefje is beschreven op 1 A4, dit maakt het heel overzichtelijk. De kaart bevat een korte inleiding, duidelijke instructie, een lijstje met benodigdheden en de uitleg tijdens en na het experiment.

In de praktijk

Je voert de proefjes samen met de kinderen uit. Een aantal proefjes kunnen de kinderen (daarna) zelfstandig uitvoeren. Nu ben je vast benieuwd naar de experimenten zelf. Ik kan natuurlijk niet alles verklappen. Maar denk bijvoorbeeld aan de volgende experimenten:

  • Een experiment met betrekking tot wegen: Wat is zwaarder, iets groots of iets dennenappelkleins? Of zegt de grootte juist niks?
  • Een experiment om het weer te voorspellen met dennenappels.
  • Geheimschrift met citroensap
  • Drijven en zinken
  • Maak je eigen lavalamp
  • Witte bloembladeren laten verkleuren
  • Drinkwater maken van zeewater
  • Maak van een ei een stuiterei

Voor sommige experimenten zijn onze meiden misschien net iets te oud, maar de meeste experimenten vinden ze geweldig. Over sommige experimenten zijn ze zelfs stomverbaasd. Hoe werkt dat? Hoe kan dat? Zo leuk om samen te doen en samen te leren. Wij hebben bijvoorbeeld het experiment met het stuiterei gedaan. Zo eenvoudig maar leuk. De meiden zijn echt super enthousiast en nieuwsgierig. Wat mij betreft leuk voor school, maar zeker leuk voor thuis. Om in vakanties te doen bijvoorbeeld.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

 

9 gedachten over “Klas van juf Linda – 25 eenvoudige proefjes voor kinderen

Geef een reactie