Het grote kinderkookboek – zonder pakjes en zakjes

hetgrotekinderkookboekWat is er nou leuker dan samen koken? Onze meiden beginnen steeds meer interesse te krijgen in helpen in de keuken. Waar het eerst vooral interesse in het bakken van cupcakes was, vinden ze steeds meer leuk. Samen toetjes maken zoals panna cotta met aardbeien. En uiteraard helpen bij de gerechtjes voor het kerstdiner op school. Maar nu ook alledaagse dingen. Groente snijden en in de pan doen, bijvoorbeeld. Toen ik dit grote kinderkookboek van uitgeverij Ploegsma zag, waren we dan ook direct enthousiast. En zeker zo leuk is, dat het zonder pakjes en zakjes is. Dus alles lekker vers en gezond.

Kinderkookboek

Het boek richt zich op kinderen van 8 tot 13 jaar. Het boek is op een leuke kinderlijke, maar niet kinderachtige manier geschreven. Er staan veel plaatjes in. De recepten zijn duidelijk en kunnen door de kinderen zelfstandig gemaakt worden. Er staat een aantal handige weetjes in voor tijdens het koken. En soms staan er stripjes, mopjes of een puzzel tussendoor. Een lekker vrolijk boek dus.

Het boek heeft 15 hoofdstukken en elk hoofdstuk behandelt een bepaald soort gerechten, zoals soep, pasta, vlees, groente, vis, toetjes en meer. Het boek heeft ruim 250 pagina’s. Dat zijn een heleboel lekkere recepten dus!

Onze favorieten

Er staan echt heel veel recepten in. Wat wij zeker gaan maken zijn de slaco’s. Dus geen taco’s, maar slaco’s. Lekker gezond met een blaadje sla. Daarnaast is lasagne hier favoriet. Maar er staan ook verschillende recepten van pannenkoeken in. En sushi. Zelf sushi maken met de kinderen, dat lijkt me nou echt leuk. Vooral Anne is dol op sushi. En dan simpel, met komkommer en een beetje krab of zalm.

Lekker eitje

20191018_1505369212401857096072587.jpg

Emma’s favoriet is het brood met gebakken eitje. Emma is dol op uitsmijter en tosti. En hoe leuk is het om dat dan in een leuk figuurtje te maken. Zoals het voorbeeld met een hartje. En die uitstekers hebben we wel van het bakken van koekjes. Dus kunnen we lekker variëren.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Ploegsma kost € 21,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld op de website van Ploegsma of bij Bol.com. ISBN: 9789021679860

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

12 gedachten over “Het grote kinderkookboek – zonder pakjes en zakjes

 1. ik zou het niet kopen want ik ben hier in huis het kookboek!! maar vind het wel een heel goed boek zonder pakjes en zakjes want daar houden wij hier ook van gewoon alles vers

 2. Erg leuk geïllustreerd. Hier ook een aantal kookboeken in de kast staan, maak gebruik van internet, verzamel de receptenkaartjes van AH en schrijf zelf recepten uit.

 3. Ik heb pas de volwassen versie van het boek en ben het volop aan het ontdekken. Ik denk dat deze kinderversie wel een leuk cadeau voor de feestdagen voor mijn zoon is. Ik ga binnenkort eens kijken of ik het bij de boekhandel kan inzien.

 4. Wat een leuk boek! Heel leuk gedaan ook met de tekeningen erbij.
  Hier is mijn man echt van het bedenken. Gebruiken hier eigenlijk zelden een kookboek.

  Mocht ik het tegenkomen, dan blader ik er zeker even doorheen.

 5. Wat een leuk boek. Ben dol op kookboeken, al gebruik ik ze niet zo vaak. Soms een recept van internet, maar meeste doe ik gewoon zo

 6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Sinterklaas Bloghop 2019Blogsbyingrid

 7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Van honingbij tot hagelslagBlogsbyingrid

Geef een reactie