Traktatie voor het kerstdiner op school

Nog even en dan is het weer zover: het kerstdiner op school. Op de meeste (basis)scholen een bekend fenomeen. En dat betekent dat er weer gezocht moet worden naar lekkere en leuke gerechtjes. En wat mij betreft vooral makkelijke gerechtjes! In deze blog wat inspiratie op basis van wat wij de afgelopen jaren gemaakt hebben.

Met kinderen in groep 3 en groep 5 hebben we al een paar jaar kerstdiners op school er op zitten. Bij ons werkt het zo, dat je kunt inschrijven op gerechten of zelf iets lekkers aan het menu kunt toevoegen. Tot nu toe heb ik er altijd voor gekozen om iets van de lijst te maken.

Kaas en worst spiesjes

20171220_145602

Emma is dol op kaas en worst. De afgelopen jaren maakten we voor haar kerstdiner dus kaas met worst spiesjes. Je kunt leuke figuurtjes van de kaas en worst uitsteken of je koopt het kant en klaar (zo kocht ik de worst sterren bij de Albert Heijn).

Fruitspiesjes

20161222_171731

Anne vindt het steeds leuker om mee te helpen met haar gerechtje voor het kerstdiner op school. Twee jaar geleden maakte ik samen met haar fruitspiesjes met aan de bovenkant een ” kerstmannetje”. Het soort fruit kun je eindeloos combineren en variëren. Net wat je in huis hebt of waar je kind van houdt. En zo lang het niet te exotisch is, lusten de klasgenootjes het vaak ook en vindt je traktatie gretig aftrek. Ik probeer fruit te kiezen dat niet snel bruin wordt. Banaan en appel gebruik is dus niet. Verder is het leuk om fruit in kerstvormpjes uit te steken. Watermeloen is daar bijvoorbeeld erg geschikt voor. En de restjes smikkel je samen tijdens het maken lekker op.

Tomaat/komkommer traktatie

Anne koos vorig jaar om iets met tomaat en komkommer te doen. We bedachten een eenvoudige maar feestelijke traktatie. Met snoeptomaatjes op een kerstprikker, een paar reepjes komkommer en een lekker dipsausje was haar gerechtje klaar. De meeste kinderen houden wel van snoeptomaatjes en komkommer en zo hadden we een lekkere en gezonde traktatie.

Een lekker toetje

20180424_130541

Ook leuk voor bij het kerstdiner is een lekker toetje. Ik maakte met Anne voor een high tea op school een toetje van verschillende laagjes. Ik gebruikte vanille vla met yoghurt, maar ik heb ook een keer de yoghurt vervangen door frambozenvla. Tussen de laagjes vla had ik plakjes aardbeien en blauwe bessen gedaan. En als topping lekkere chocolade vlokken. Ziet er super feestelijk uit toch?

2018

Ook dit jaar mochten de meiden weer kiezen wat ze graag wilden maken. Allebei vonden ze het leuk om iets met fruit te doen. Dus lekker en gezond! We hebben ingetekend op fruitspiesjes. Of het echt spiesjes worden of iets anders leuks van fruit, daar zijn we nog niet uit. We gaan eens even op Pinterest rondsnuffelen om inspiratie op te doen. En het resultaat kun je uiteraard binnen kort bewonderen, in ieder geval op mijn social media. Volg je me al op Facebook en Instagram?

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie traktaties

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

 

10 thoughts on “Traktatie voor het kerstdiner op school

  1. Wat heb je een leuke creatieve dingen gemaakt! Ik kan me van ons kerstdiner vroeger op school niet herinneren dat we zelf iets moesten meenemen. Wel leuk zo!

  2. Pingback: Win een pop van Metoo (bloghop)

Geef een reactie