Kerstboompjes voor het kerstdiner op school.

kerstboom van ontbijtkoek

Op mijn blog heb ik je al verschillende leuke ideeën laten zien voor het kerstdiner op school. En ook deze keer weer een leuk en makkelijk idee waarvan de kinderen zullen smullen. We maakten deze keer versierde kerstboompjes. En afhankelijk van wat de kinderen lusten, kun je prima variëren met de basis voor de kerstboom.

De basis voor de kerstboom

Voor de basis van de kerstboom kun je verschillende dingen nemen. Omdat Anne wel van brownies houdt, maar Emma niet, kozen we voor Emma voor ontbijtkoek als basis. Je kunt natuurlijk ook gewone cake of koekjes gebruiken. Het is wel belangrijk dat het de basis zich makkelijk laat snijden. Je kunt kiezen om het uit te steken met een uitsteker in de vorm van een kerstboom. Je kunt ook, net als ik, driehoeken snijden en die versieren.

De versiering

Voor de versiering maakte ik royal icing die ik kleurde met een groene kleurstof. Deze icing doe je in een spuitzak en daarmee spuit je een leuke versiering op de kerstboom. Daarnaast gebruikten we strooisels. Wij hadden een kerstmix van rode en groene balletjes en witte sneeuwvlokken en daarnaast zilveren balletjes. Hiermee konden we de kerstboom mooi versieren. En als stammetje gebruikten we een stukje van een zoute pepsel. Deze kerstboompjes zijn eenvoudig te maken en je bent er zo mee klaar. Ook kunnen de kinderen er leuk bij helpen. En ook niet onbelangrijk: ze vonden ze heerlijk!

Kerstboom op pepsel

kerstboom pepsel

Als laatste maakten we ook een kerstboom van groene royal icing op een pepsel. Hierbij een belangrijke tip: zorg dat de royal icing niet plakt aan de ondergrond. Want de royal icing moet eerst uitharden. Wanneer je het daarna los wil maken, kan het anders breken. Wij maakten het op een plastic snijplank maar de volgende keer wil ik het op bakpapier of iets dergelijks proberen. Ik denk dat dat minder plakt.

 

 

Meer ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

2 gedachten over “Kerstboompjes voor het kerstdiner op school.

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Overzicht – Traktaties voor het kerstdiner op schoolBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Taarten Feest | De leukste kindertaartenBlogsbyingrid

Geef een reactie