Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt

Vers en gezond eten is belangrijk. Tegenwoordig kun je veel kant en klaar producten kopen. En dat leidt er toe dat we soms niet meer weten waar ons voedsel vandaan komt. Maar hoe leuk is het om te zien hoe ons voedsel groeit van zaadje tot plant. Die we daarna kunnen eten. Niet alleen voor volwassenen leuk en interessant maar zeker leuk en leerzaam voor onze kinderen. Dit boek Van honingbij tot hagelslag – Over al het lekkers dat van planten komt, laat dit op een mooie manier zien.

Van honingbij tot hagelslag

Van honingbij tot hagelslag laat in woorden en met kleurrijke illustraties zien wat de oorsprong is van veel van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via de stengel en het blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen komen aan bod. En tot slot wordt er ook nog aandacht besteed aan de schimmels.

Allerlei verschillende planten die we eten

Het boek begint met het zaadje. Sommige zaadjes groeien uit tot een plant, andere zaadjes eten we zoals de granen waarvan ons brood wordt gemaakt. Met water en warmte groeit een zaadje uit tot een babyplant. Sommige babyplanten zijn erg lekker zoals taugé. Dat zijn de kiemplanten. En je hebt ook scheuten die we eten zoals asperges. Allerlei verschillende planten komen aan bod. Kruiden, groenten, maar ook bloemen die je kunt eten en natuurlijk vruchten.

Leerzaam en leuk

Van honingbij tot hagelslag

Dit boek is niet alleen super leuk om te lezen maar ook erg leerzaam. Kinderen kunnen zien hoe ons eten groeit en van welke planten ons eten afkomstig is. Ook leren ze nieuwe planten en kruiden kennen. Voor de kinderen erg leuk om te zien. Wat wist je wel dat pepermunt van de pepermuntplant komt? En echte drop van zoethoutwortel? En dat de piepkleine bolletjes op broccoliroosjes eigenlijk allemaal bloemknopjes zijn. En zo staan er nog veel meer leuke en leerzame weetjes in dit boek.

Lees ook: Het grote kinderkookboek – zonder pakjes en zakjes

Waar te koop?

Het boek is super mooi vormgegeven met leuke illustraties en duidelijke uitleg. Het boek heeft bijna 125 pagina’s vol met interessante weetje over planten.

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Ploegsma kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld op de website van kinderboeken.nl of bij Bol.com. ISBN: 9789021681481 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie