Speelgoed – Familie Poen

familiepoen

Kaartspelletjes kennen we allemaal wel en zijn leuk om te spelen. Ze duren niet super lang en elke keer is het weer anders. Het kaartspel van de Familie Poen van Ravensburger is een echte aanrader. Een spel dat een beetje lijkt op Uno maar er komt ook wat rekenwerk aan te pas. Want verlies je een ronde dan moet je betalen aan de winnaar van het rondje.

Het kaartspel van de Familie Poen

Het kaartspel bestaat uit 36 kaarten van de Familie Poen. Elk familielid heeft zijn eigen kaartwaarde. De baby heeft bijvoorbeeld een waarde van 1 en overgrootvader een waarde van 50. En elke waarde/familielid komt in zes verschillende kleuren voor. Je speelt Familie Poen met 2 tot 4 spelers en het doel is al je kaarten kwijtraken.

20191022_0826143164523804861074202.jpgIedere speler krijgt vijf kaarten en muntjes ter waarde van 112. De overige kaarten gaan op een stapel en de eerste wordt omgedraaid. De spelers moeten nu om de beurt proberen een kaart af te leggen. Dat kan een kaart van dezelfde waarde of dezelfde kleur zijn. Kun je geen kaart afleggen, dan moet je een kaart van de stapel pakken. En wie het eerste zijn kaarten op heeft, heeft de ronde gewonnen. De verliezers moeten de waarde van de kaarten die ze nog in hun handen hebben, afrekenen met de winnaar van de ronde. Het spel is afgelopen wanneer iemand geen geld meer heeft.

De meiden vinden het een super leuk spel. Het is spannend, duurt niet te lang en is elke keer weer anders. Het is een leuk spelletje voor tussendoor en je neemt het makkelijk mee, bijvoorbeeld op vakantie. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze meiden (nu zeven en bijna negen) vinden het super leuk en spelen het met veel plezier. De prijs (€ 11,99) valt me ook reuze mee.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke spel kost € 11,99 en is verkrijgbaar bijvoorbeeld bij Bol.com.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

11 gedachten over “Speelgoed – Familie Poen

  1. ooooohhh sweet old memories! mijn kinderen vonden het ook een leuk spel, we speelden het altijd als we op vakantie waren

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Sinterklaas Bloghop 2019Blogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een overzicht van het leukste speelgoedBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   BOEKENWEEK BLOGHOP 2020Blogsbyingrid

  5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Sinterklaas bloghop 2020Blogsbyingrid

Geef een reactie