Lekker vegetarisch op de barbecue

9789044754766We hebben de eerste zonnige lentedagen al achter de rug en dan begint het toch te kriebelen. Lekker naar buiten en als het kan de barbecue aan. Nu vind ik barbecueën heel lekker en gezellig, maar ik merk dat ik niet zo’n grote vleeseter ben en toch ook het stokbroodje en de salades erg lekker vind. Toen ik dit boek van uitgeverij Deltas tegen kwam, was ik dan ook benieuwd naar de recepten voor lekker vegetarisch op de barbecue. Zou dat iets voor mij zijn?

vegetarische barbecueDit boek met bijna 150 pagina’s staat vol lekkere recepten. Het boek begint met een stuk over de verschillende soorten barbecues (elektrisch, gas, houtskool) en gaat dan snel over naar de verschillende recepten. Denk aan dipsauzen, dressings en hapjes en kleine (bij)gerechten zoals groente rolletjes. Maar ook grote gerechten, soms met paddenstoelen maar ook naan-pizza of aardappelburgers. Daarnaast is ook een hoofdstuk gewijd aan bijgerechten en salades, mijn favoriet. Een salade met gegrilde groenten. gegrilde sperziebonen of geroosterde asperges. Heerlijk. En tenslotte een hoofdstuk met verschillende soorten brood gerechten, waarbij mijn favoriet het echte knoflookbrood is.

Het boek staat boordevol lekkere recepten met mooie foto’s. Je krijgt spontaan nog meer zin om te gaan barbecueën. Laat het warme weer maar komen! Ook benieuwd naar deze lekkere  vegetarische recepten? lekker vegetarisch op de barbecue van Uitgeverij Deltas kost € 18,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com.  ISBN: 9789044754766.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

7 gedachten over “Lekker vegetarisch op de barbecue

  1. Hmmm dit is best een fijn boek. Wij hebben zo nu en dan nog wel eens vegetariërs over de vloer. En zeker als je zelf een bbq dagje heb gepland is het een uitkomst om ook lekkere vega recepten te hebben.

  2. Barbecueën is leuk! Ik herken mezelf ook wel in jouw verhaal. Zelf ben ik namelijk ook niet zo’n grote vleeseter. Bij 2 stukjes vlees zit ik eigenlijk al vol, haha! Ik smul het liefst lekker van de salade en het stokbrood met kruidenboter.

  3. Ik denk dat hier thuis toch voornamelijk vlees op de barbecue wordt gelegd. Het zou best goed zijn om ook wat vegetarische varianten toe te voegen. Maar ik zou daar niet zo snel een boek voor kopen.

  4. Oeh lijkt me lekker! Wij variëren steeds meer met vlees en vegetarisch! Al weet ik niet of ik man kan overtuigen voor een vegetarische BBQ 😉 Mij lijkt het wel wat!

Geef een reactie