Lezen: Anne Frank – Het achterhuis in stripvorm

Anne Frank het achterhuis

Het Achterhuis van Anne Frank. Ik weet nog dat ik het als kind las en het ontzettend indrukwekkend vond. Ik weet niet meer hoe oud ik was, misschien einde basisschool? Maar ik zou het mooi vinden wanneer onze meiden het verhaal van Anne Frank ook gaan lezen. Daar zijn ze nu nog wat te jong voor. Wat wel leuk is, en het verhaal wat toegankelijker maakt, is dat het achterhuis nu ook in stripvorm verkrijgbaar is. 

Anne Frank

1001004007630763Anne Frank was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zat toen ondergedoken met haar familie in Amsterdam. Ze stierf in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar dagboek is postuum gepubliceerd en is een van de meest gelezen boeken ter wereld. Anne Frank is opgenomen in de Canon van Nederland als een van de vijftig thema’s van de Nederlandse geschiedenis.

Het dagboek

20190424_0938247845893928695820748.jpgAnne is een joods meisje en krijgt voor haar dertiende verjaardag een dagboek. In dit dagboek, dat ze Kitty noemt, zo’n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan het moment dat ze met haar familie moet onderduiken. In haar dagboekbrieven schrijft Anne alles op. Alledaagse dingen zoals het eten en slapen, de dagindeling en familierelaties beschrijft ze. Ook over de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld schrijft ze haar ervaring. Maar haar dagboek is toch ook vooral een dagboek van een dertien jarig meisje, midden in de puberteit en dan in deze bijzondere omstandigheden. In een nawoord wordt verteld hoe het met de familie Frank is afgelopen.

Het Achterhuis in stripvorm

Ruim zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van het zeventig jarig jubileum is het verhaal van Anne Frank in stripvorm verschenen. En het is echt leuk om te lezen! De originele tekst is zoveel mogelijk behouden en is samengevoegd met levendige dialogen en mooie tekeningen. Onderstaand een aantal voorbeeld pagina’s.

Uiteraard heb ik het boek eerst zelf gelezen. Ik was benieuwd of het in stripvorm net zo indrukwekkend was en of het geschikt zou zijn voor kinderen. En ik kan dit alleen maar bevestigend beantwoorden. Ik vind dit boek geweldig. Deze stripbewerking is wat mij betreft absoluut geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.

Waar te koop?

92000000757000471001004007630763Ik kocht het achterhuis van Anne Frank in stripvorm bij bookspot voor 19,99 euro. Ook het gewone boek Het Achterhuis van Anne Frank is te koop bij bookspot voor 12,99 euro. De aanbevolen leeftijd voor beide boeken is 12-15 jaar, al denk ik zelf dat kinderen uit groep 7 of 8 het stripboek ook prima kunnen lezen.

Deze blog bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

8 gedachten over “Lezen: Anne Frank – Het achterhuis in stripvorm

  1. Ik kende een aantal versie’s, ik was er vroeger erg door geïntrigeerd. Een strip versie kende ik alleen nog niet, erg bijzonder!

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen over Anne FrankBlogsbyingrid

Geef een reactie