Lezen: Bijzonder beroerde bouwers

De toren van Pisa kennen de meeste van ons wel. En we weten ook dat die scheef is.

Maar er zijn nog meer bouwwerken die eigenlijk een bouwkundige ramp zijn. En die kun je terug vinden in dit leuke boek. Bijzonder beroerde bouwers is een geweldig leerzaam boek voor nieuwsgierige en leergierige kinderen vanaf 9 jaar.

Bijzonder beroerde bouwers

Het boek is ingedeeld in 20 hoofdstukken met verschillende beroerde bouwwerken. En bij elk bouwwerk horen een of meerdere experimenten die je zelf thuis kunt uitvoeren en waarvan je kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan de scheve toren van Pisa. Eerst wordt de toren beschreven. Er wordt ook een stukje geschiedenis en topografie meegenomen. En uiteraard een stukje wetenschap hoe dit nou kan. Daarna volgen twee experimenten die je thuis kan uitvoeren en waardoor je leert begrijpen wat er ‘mis ‘ging bij de toren van Pisa. Super leuk en super duidelijk.

Het boek bevat veel illustraties en foto’s en is in zwart-wit-blauw. Het ziet er heel uitnodigend uit om te lezen. Het boek heeft bijna 250 pagina’s. Sommige bouwwerken of gebeurtenissen zullen de kinderen kennen, sommige zullen ook nieuw voor ze zijn. Naast de toren van Pisa komen bijvoorbeeld de Titanic, een kathedraal, een stadion, bruggen, een wolkenkrabber en een vetrekhal aan bod. Maar ook een verdwenen meer, een olielek en mijnwerkers in de val worden behandeld.

Wat ons betreft een super leuk boek voor jong en oud. En de eenvoudige maar leerzame experimenten die je thuis kunt doen, maken het extra leuk. Een perfect (verjaardags)cadeau wat ons betreft.


Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 15 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com. ISBN: 9789026153129

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400


 

 

1 gedachte op “Lezen: Bijzonder beroerde bouwers

Geef een reactie