Lezen: Boutje van de rommelberg

Boutje van de rommelberg. Dat klinkt als een leuk en spannend boek. Een lekker dik boek voor lezers van ongeveer vijf tot zeven jaar. Om voor te lezen, of om met beginnende lezers samen te lezen. Leuk voor de zomervakantie om mee te nemen op vakantie of lekker thuis te lezen.

Boutje van de rommelberg

Boutje van de rommelberg is een boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. Vijftien jaar geleden verscheen het eerste deel van de populaire reeks Mees Kees van hun hand. Onze meiden zijn dol op de boeken en films van Mees Kees. En nu is het tijd voor een nieuw avontuur van dit succesduo: Boutje van de rommelberg. Boutje van de rommelberg is een avonturenverhaal in de vorm van een voorleesboek geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

Boutje van de rommelberg

Het verhaal Boutje van de rommelberg

Boutje en zijn vader Ed hebben hun zelf geknutselde huis op wielen al op heel veel plekken neergezet. Zo stonden ze eerder in het bos, op een groot plein en in het centrum van de stad, maar nergens zijn ze echt welkom. Totdat ze aankomen bij de rommelberg. De rommelberg is een een grote, lege plek vol afgedankte spullen. Stoelen, stofzuigers, een grote badkuip, een kano, speelgoed en een magnetron. Wat een troep, denken de meeste mensen. Maar voor Boutje is de rommelberg een waar knutselparadijs: hij is ontzettend handig en kan alles maken, ook dingen die nog niet bestaan. Wat betreft blijven ze hier voor altijd. Op een dag vindt hij tussen de rommel een gouden beeldje. En dan begint het avontuur pas echt.

Blogsbyingrid - Oma Luchtbuks

Het boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft 160 pagina’s. De letters zijn best groot en er staan veel illustraties in het boek. Het boek heeft korte hoofstukken van minder dan 10 pagina’s per hoofdstuk. Dat is fijn wanneer je voorleest, maar ook wanneer kinderen zelf lezen. En ook al is Emma al bijna negen jaar, zij vond dit toch een leuk boek om te lezen.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Ploegsma kost € 18,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of Bol.com. ISBN: 9789021681894.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie