Lezen: De babysittersclub

De Babysittersclub - Kristy heeft een geweldig idee

De babysittersclub. Dit is echt een leuke serie. Moeders die geboren zijn in de jaren 80 kennen deze leesreeks misschien wel. Zelf kende ik deze niet, maar als jong meisje zou ik de boeken zeker gelezen hebben. Ik was dol op lezen en babysitten deed ik ook. Deze reeks is speciaal gericht op jonge meiden vanaf negen jaar.

De babysittersclub

De Babysittersclub gaat over de vriendschappen en avonturen van Kristy Thomas,
Mary-Anne Spier, Claudia Kishi en Stacey McGill, die samen een oppasdienst
beginnen: de babysittersclub. De verhalen gaan over vriendschap, maar ook problemen binnen het gezin, gezondheid en op school. Uiteraard ook over leuke dingen zoals eerste verliefdheden en eerste kussen.

De Babysittersclub

Er is zelfs een Netflix serie van de babysittersclub. De recensies van deze serie zijn goed: ‘Grappig, empathisch, oprecht ontroerend, zonder sentimenteel of melig te worden.’ En seizoen 2 van de serie wordt verwacht.

Kristy heeft een geweldig idee

Kristy heeft een geweldig idee is het eerste deel uit de bekende leesreeks ‘De Babysittersclub’. Aan het begin van het eerste jaar op de middelbare school krijgt Kristy een geweldig idee: de Babysittersclub. Samen met haar vriendinnen Mary Anne, Claudia en Stacey wil Kristy ervoor zorgen dat de mensen in Stoneybrook altijd een goede babysitter kunnen vinden. En zo kunnen de meiden zelf geld verdienen om uit te geven aan leuke dingen, zoals pizzafeestjes. De club wordt een succes, maar het is niet altijd even makkelijk. Want hoe ga je om met onhandelbare kleuters, wilde huisdieren en enge buurvrouwen?

Dit boek zou ik als kind ook gelezen hebben en ik denk dat onze meiden het ook leuk vinden. En zeker de Netflix serie die er over gaat. Helemaal van deze tijd. Het eerste deel van de Babysittersclub is een boek zonder plaatjes met ongeveer 125 pagina’s.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? De boeken uit deze leuke serie van uitgeverij Deltas kosten € 9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie