Lezen: Dader op het spoor 3 – Gevaar op safari

Dit keer weer een spannend leesboek voor kinderen die wel houden van een avontuurlijk. Gevaar op safari is deel 3 in de populaire serie Dader op het spoor. Een boek vol spanning en sensatie voor fans van detectives, mysteries én treinen vanaf ongeveer negen jaar. Lees je mee?

Dader op het spoor

In 2020 verscheen Dader op het spoor 1 – De juwelendief. Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

In 2021 verscheen Dader op het spoor 2 – De ontvoerde schat. Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres in deel 1 van de serie kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Dus denkt hij geen seconde na als zijn oom Ben hem uitnodigt mee te gaan op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco te maken. Wanneer onderweg de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt Alex in de zaak. Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?

Dader op het spoor 3 – Gevaar op safari

En nu is daar dan deel 3 in deze spannende serie. Alex en zijn oom maken de reis van hun leven aan boord van de Safari Star – een luxe stoomtrein die hen van Pretoria naar de prachtige Victoriawatervallen brengt. De dieren en het landschap van Zuid-Afrika zijn al heel avontuurlijk, maar het wordt pas écht mysterieus wanneer een passagier dood wordt aangetroffen in een afgesloten treindeel. Is het een ongeluk of is er meer aan de hand?

Het boek is erg leuk en spannend om te lezen. Je merkt dat het boek geschikt is voor iets oudere kinderen (vanaf negen jaar) want het boek heeft maar liefst 280 pagina’s. Wel staan er regelmatig mooie zwart wit illustraties in het boek. Dat maakt het lezen extra leuk. Het is een spannend en avontuurlijk boek, zonder echt eng te worden.

Eind 2022 verschijnt ook deel 4 van deze spannende serie. De serie is erg leuk om te lezen voor lezers van heel veel leeftijden. En extra leuk is, dat alle delen los te lezen zijn.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026156786


Geef een reactie