Natuurlijke schoonmaakmiddelen om zelf te maken

Hoe zou het zijn als je zelf huishoudmiddelen kunt maken die goed zijn voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee? Dat klinkt goed toch? Daarom was ik erg nieuwsgierig naar dit boek: .Natuurlijke schoonmaakmiddelen om zelf te maken. Goed voor je gezondheid en het milieu!

Natuurlijke schoonmaakmiddelen om zelf te maken

Het boek begint met een hoofdstuk met antwoord op de vraag waarom je zelf huishoudmiddelen zou maken. En ook welke huishoudmiddelen. Denk daarbij aan je woning en tuin, de (af)was en de badkamer. Daarnaast wordt beschreven wat je aan basismaterialen en ingrediënten nodig hebt. Het tweede hoofdstuk gaat over de basis. Hoe maak je een bruistablet, een gel of stick? En dan komen in hoofdstuk drie de recepten aan bod, verdeeld over de was, de keuken, badkamer/toilet, de woonkamer en de tuin.

Ik vond het erg leuk om te lezen. Zo leer je bijvoorbeeld welke ingrediënten nodig zijn om te desinfecteren, ontvetten, ontkalken, ontvlekken of ontgeuren. Bij elk recept staat uitgebreid wat je nodig hebt en hoe je het maakt. Maar ook de kosten per bijvoorbeeld bruistablet en de houdbaarheid van je eigen gemaakt schoonmaakmiddel.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 12,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044760255).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie