Lezen: De fantastische verhalen van Tashi

De fantastische verhalen van Tashi. Ik had nog nooit van Tashi gehoord, maar Tashi is al 25 jaar een fenomeen is in zijn thuisland Australië. Nu zijn acht van zijn beroemde sprookjes voor het eerst in het Nederlands te lezen. De sprookjes zijn leuk om voor te lezen vanaf ongeveer zes jaar, maar ook leuk om zelf of samen te lezen met iets oudere kinderen.

De fantastische verhalen van Tashi

Tim heeft een nieuwe, heel bijzondere vriend: Tashi. Tashi vertelt Tim de meest fantastische verhalen over reuzen en rovers, draken en dieven, over witte tijgers, flessengeesten en ontvoerde kinderen. Tim vindt het spannend en kan er geen genoeg van krijgen. Ook Tims vader en moeder luisteren graag mee. Of Tashi echt bestaat? Het zou kunnen.

Als je dit leest op de achterkant van het boek, dan weet je zeker dat je een mooi sprookjesboek in handen hebt. Het boek heeft bijna 250 pagina’s en dat lijkt misschien wat veel voor een boek met acht sprookjes. Maar het boek staat vol mooie en leuke illustraties. Daardoor gaan de sprookjes echt leven. Tashi woont en een dorp met in de omgeving kastelen, tempels, een behekst huis en een drakengrot.

De fantastische verhalen van Tashi

Onze meiden zijn misschien al iets te oud voor deze sprookjes, maar ik vind het een heel mooi sprookjesboek met mooie illustraties. En ik vind het leuk om ook eens andere sprookjes te lezen dan de bekende sprookjes van bijvoorbeeld van de Gebroeders Grimm of Hans Christian Andersen.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Ploegsma kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of Bookspot. ISBN: 9789021682433.

Geef een reactie