Lezen: De Opblaasbende – Bijna lek!

Alleen de kaft van dit boek vond ik al geweldig. Hier word je toch vrolijk van en krijg je enorm veel zin in de zomer en lekker zwemmen?!

Een echt zomer leesboek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Een graphic novel die lekker weg leest en prima mee op vakantie kan.

De Opblaasbende – Bijna lek!

Het boek begint met een voorstelrondje van de verschillende opblaasbare hoofdrolspelers: cactus, donut, watermeloen, flamingo en luchtbed Lynn. Zij vormen de opblaasbende. Zij zijn vergeten opblaasfiguren die op de afdeling gevonden voorwerpen in het waterpark wonen.

Flamingo wordt een ster! Dat weet de opblaasbende zeker. Dus als de feestelijke opening van het nieuwe golfslagbad allerlei cameraploegen het waterpark inlokt, bedenkt de opblaasbende een plan om hem beroemd te maken. Of zal een zwerm vreemde vogels uit het verleden Flamingo’s droom als een zeepbel uit elkaar laten spatten?

De opblaasbende is een graphic novel. Dat betekent veel plaatjes en weinig tekst. Een beetje stripboek-achtig, maar dan leuker.

Het boek is geschikt voor kinderen van 7 tot ongeveer 10 jaar. Door de vele, leuke illustraties is het makkelijk zelf te lezen en word je meegenomen in het verhaal. En dat helpt om lezen te stimuleren en leuk te vinden.

Zelf had ik het nog leuker gevonden als dit boek in kleur was geweest, et zoals de kaft. Dan is het nog sprekender en mooier.

Het is een leuk en vrolijk boek in een zomerse setting. Ideaal voor de zomervakantie dus.

Het boek heeft een harde kaft en ongeveer 120 pagina’s. En achterin alvast een voorproefje voor het tweede avontuur van de opblaasbende dat in het voorjaar 2023 zal verschijnen.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij de Witte Leeuw kost € 12,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of bookspot. ISBN: 9789493236349

Geef een reactie