Kun jij nog zonder (goed) internet en televisie?

De tijd en de technologische ontwikkelingen gaan zo snel. Ik weet nog dat we vroeger helemaal geen internet hadden. En dat ik een hele oude zwartwit televisie op mijn kamer had. En internet dat kenden we helemaal nog niet. Hoe anders is dat nu? Tegenwoordig heeft iedereen een of meerdere televisies, een computer of laptop, een tablet en een smartphone. Het belang van goed en betrouwbaar internet wordt dus steeds groter. Want we zitten met zijn allen veel achter schermen en de frustratie is groot wanneer de verbinding slecht is. Kunnen we eigenlijk nog wel zonder goed internet en televisie?

Foto: Pixabay

Vroeger en nu

Waarschijnlijk zat ik nog op de basisschool toen ik een oude zwartwit televisie op mijn kamer kreeg. Zonder afstandsbediening en met alleen de publieke omroepen. Toen mijn broer en ik wat ouder waren, kregen we een kleurentelevisie met afstandsbediening voor op onze kamers. Wat waren we trots. We hadden ook een spelcomputer, een commodore64, en later kregen we ook een pc. Maar internet dat duurde nog veel langer.

Ik weet nog dat ik studeerde en op kamers woonde. We hadden nog geen mobiele telefoon. Bellen deden we met een gezamenlijke vaste telefoon en iedereen betaalde voor zijn eigen telefoontikken. En internet was er wel, maar alleen via de telefoonlijn. Hoe anders is dat nu?

Blogsbyingrid telefoonhoesje

Ergens in mijn studietijd schafte ik mijn eerste mobiele telefoon aan, een Hi Swing. En kijk waar we nu zijn. We hebben meerdere televisies in huis, we hebben een mobiel en de kinderen ook en we hebben een laptop. Sinds corona en de lockdowns hebben de kinderen ook een eigen laptop. Goed internet wordt dus steeds belangrijker, want je wilt wel op al je devices goede verbinding hebben.

Lees ook: Een mobiel voor je kind

Haperend beeld

Goed internet en televisie is vooral een kwestie van een goede, betrouwbare en stabiele verbinding. Want niks is vervelender dan wanneer de verbinding hapert. Daardoor loopt je game loopt, doet je internet het niet of kun je je favoriete serie niet zien.

Denk ook aan de ellende van Viaplay. Wij hebben een abonnement en kunnen gelukkig via onze televisie de Formule 1 kijken. Maar we probeerden ook de app een keer en dat was drama. Beelden die achterliepen, wazig waren of vastliepen. Geluid dat het niet deed. Dat wil je niet. En juist daarom is een goede, betrouwbare en stabiele verbinding zo belangrijk. Hoe fijn is het wanneer je je daar geen zorgen over hoeft te maken?

Snel internet

Naast de betrouwbaarheid van je (internet) verbinding is ook de snelheid van belang. Dat is dan wel weer afhankelijk van wat je allemaal ermee doet. Kijk je alleen televisie? Of game je veel? Of maak je sinds Corona veel gebruik van online meetings? Ook dan is een goede, stabiele, maar ook snelle verbinding wel handig. Want je wilt de mensen waarmee je in een meeting zit allemaal goed kunnen zien en verstaan zonder dat het vertraagd of hapert.

Gelukkig hebben wij weinig te klagen over ons internet en televisie abonnement. We kunnen heerlijk Netflixen, we hebben weinig problemen met online meetings en kunnen met zijn allen tegelijk online bezig zijn. Eigenlijk kunnen we ook gewoon niet meer zonder!

Ben jij tevreden over je internet en televisie diensten?

Geef een reactie