Lezen! De thriller ‘Ik volg jou’ van Peter James

Blogsbyingrid review Peter James - Ik volg jou

Deze keer geen blog review over een kinderboek maar over een spannende thriller die ik zelf gelezen heb: Ik volg jou van Peter James.

Dit boek is een echte thriller en gaat over een stalker. Dat klinkt al direct spannend. Dus ik nam lekker tijd voor mezelf. Ging er eens goed voor zitten. Lekker op de bank met de beentjes omhoog en een lekker kopje thee erbij. En zo begon ik aan dit spannende boek van 362 pagina’s.

‘Ik volg jou’ van Peter James

Het eerste wat ik doe als een boek mij leuk of interessant lijkt, is de achterkant lezen. En deze achterkant was zeker boeiend:

De obsessies van een stalker genadeloos blootgelegd…

Dokter Marcus Valentine heeft het goed voor elkaar: een vrouw, drie kinderen en een goede baan. Toch mist hij iets in zijn leven, of beter… iemand. Als hij op een ochtend een hardloper ziet die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde, wordt er iets in hem wakker. De belangstelling voor Georgie, de vrouw die zijn pad kruiste, neemt verontrustende vormen aan en verwordt tot een obsessie. Marcus zet alles op alles om elke stap van de vrouw te kunnen volgen, om dicht in haar buurt te zijn en hij gaat daarin ver, héél ver…”

Dat leek mij een echt spannend boek, dus vol enthousiasme begon ik er in.

‘Ik volg jou’ van Peter James – Het verhaal

Het boek gaat over Dokter Marcus Valentine. Wanneer hij op een dag in zijn dure Porsche een kwartier te laat is voor zijn werk, ziet hij niet op tijd het rode stoplicht. Bijna raakt hij een vrouw die aan het hardlopen is. Die vrouw is Georgie Macleans. Marcus denkt in Georgie een oude liefde te herkennen. En hij rijdt haar achterna om een paar foto’s te nemen van haar. Foto’s die hij steeds opnieuw bekijkt en de drang om haar voor zich te winnen is niet te stoppen. Marcus is nogal obsessief in vele dingen en ook Georgie wordt een obsessie voor hem, een ziekelijke obsessie die verder gaat dan je voor mogelijk houdt. En zo leef je mee met een stalker, zijn gedachtes en daden.

Blogsbyingrid review Peter James - Ik volg jou

In het begin vond ik het best een lastig boek om de aandacht bij te houden. Dat begin daar moest ik me best wel doorheen worstelen. Af en toe vroeg ik me ook af of ik het echt wel leuk vond om te lezen, want je wordt helemaal meegenomen in de gedachtes en daden van een stalker. En die zijn best heftig. En dan lig je lekker in bad met je boek, maar is dit dan niet te heftig?

Toch blijft het boek boeien en ben je heel benieuwd hoe het afloopt. Hoe ver gaat Marcus en hoe loopt het af met Georgie en andere personages in het boek? En daardoor blijf je toch lezen. Hoe verder je komt in het boek, hoe spannender het boek wordt en makkelijker het wegleest. Je moet dus even doorbijten en volhouden maar dan is het echt een spannende thriller om te lezen.

Waar te koop?

Deze spannende thriller van uitgeverij De Fontein kost € 20 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Boekenwereld.com of AKO. ISBN: 9789026155918.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie