Lezen: Films die nergens draaien

Films die nergens draaien. Dat is wel een bijzondere titel voor een kinderboek. Deze titel samen met de kaft van het boek laat zien dat het geen vrolijk onderwerp is. Maar het is wel een indrukwekkend boek over familie, dood en verlies. Het boek is bekroond met de gouden griffel 2022.

Films die nergens draaien

De hoofdpersoon in films die nergens draaien is Cato. Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Dat is natuurlijk een heftige gebeurtenis. Het enige wat Cato over haar moeder weet, zijn een paar dingen die haar vader heeft verteld. En ze heeft een foto van haar moeder van toen ze nog zwanger was van Cato. De jurk die haar moeder op die foto droeg, die heeft Cato nog steeds.

Cato’s vader is sinds die heftige gebeurtenis altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover haar aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze.
Maar wanneer ze thuis een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop lijkt in verbinding te staan met het verleden.


Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

Het verhaal is prachtig en ontroerend. Je leest mee en verplaatst je in het leven van Cato, een meisje dat zonder moeder opgroeit en haar nooit heeft gekend. Het boek is zo beeldend geschreven dat je er helemaal in op gaat. Het is een mooi boek dat geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Waar te koop

Dit indrukwekkende boek van uitgeverij Ploegsma kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot.com. ISBN: 9789021681825.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie