Superkrachten voor je hoofd – De game

Superkrachten voor je hoofd. Met het boek liet ik je eerder al kennismaken en nu is er ook Superkrachten voor je hoofd – De game. Vond je het boek al leuk, dan is het spel echt een aanrader. Maar ook als je het boek (nog) niet kent, is het spel erg leuk. Eigenlijk is het gewoon kwartet. Maar dan wel kwartet met superkrachten, jokers en challenges. En de winnaar mag een eindprijs kaart trekken. Hoe vet is dat?!

Superkrachten voor je hoofd – de game

Met Superkrachten voor je hoofd: De game ga je aan de slag met de gebruiksaanwijzing van je hoofd en train je de skills waar je gelukkig(er) van wordt. Leer beter omgaan met schaamte, hoe je vriendelijkheid als superkracht inzet, en wat het verschil is tussen saboterende en helpende gedachten. Net als in het boek, maar dan in spelvorm door middel van kwartet.

Blogsbyingrid Superkrachten voor je hoofd - de game

Verzamel alle superkrachten, doe vette challenges en win de eindprijs, zoals later naar bed, kiezen wat jullie eten of iets leuks doen wat jij bedenkt.

Superkrachten voor je hoofd – de game | Hoe werkt het spel?

Je speelt dit spel met ten minste twee spelers: 1 volwassene en 1 kind. Er zijn 40 kwartetkaarten, dus 10 setjes/kwartetten. Elk kwartet heeft een onderwerp dat gerelateerd is aan een superkracht. Bijvoorbeeld het kwartet nutteloze boosheid, rare angsten, maar ook helpende gedachten en tips om je dromen waar te maken. Heb je een kwartet? Dan doe je de challenge die bij dat kwartet hoort, of trek je een challenge kaart. Ook zijn er jokers in het spel waarmee je bijvoorbeeld extra beurten kunt verdienen of een challenge kunt overslaan. De speler met de meeste kwartetten heeft gewonnen en mag een eindprijs-kaart trekken.

Superkrachten voor je hoofd – de game

Natuurlijk hebben wij het spel gespeeld. En naast dat het ‘gewoon’ kwartet is, geeft het spel ook stof tot nadenken of een gesprek aan te gaan. Want later wanneer bijvoorbeeld een van de meiden aan het mopperen was dat ‘iets toch niet lukte”, vroeg ik eens terug te denken aan het kwartet. Waren deze gedachten helpend of saboterend? Waren dit gedachten van een supporter of een pestkop? En zo kun je heel makkelijk het gesprek over situaties met de kinderen aangaan, zonder dat het zwaar van stof wordt. Erg handig!

Waar koop je Superkrachten voor je hoofd – de game

Superkrachten voor je hoofd – de game kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bookspot. ISBN:9789493213210

Ook benieuwd naar de boeken? | Superkrachten voor je hoofd

Superkrachten voor je hoofd

Over het boek kon je al lezen in mijn eerdere blog: Superkrachten voor je hoofd.

Dit leuke boek kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bookspot. ISBN:9789492493804

Er is ook een Dylan Haegens editie. Youtuber Dylan Haegens is namelijk fan van dit boek. Hij komt in deze editie op bezoek! Hij heeft ook vette prijzen bedacht die je kunt winnen: later naar bed, minder rotklusjes en meer.

Deze Dylan Haegens kost € 20,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bookspot. ISBN:9789492493934

1 gedachte op “Superkrachten voor je hoofd – De game

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Sinterklaas bloghop 2022Blogsbyingrid

Geef een reactie