Lezen | Gruwelkabinet

Gruwelkabinet. Een boek met een mysterieuze kaft; een beetje donker en spannend met onder andere beelden en een doodshoofd. Toen ik de achterkant van het boek over dr. McAber las, werd ik nieuwsgierig. Lees je mee?

Gruwelkabinet

Het boek gaat over dr. McAber en op de achterkant van het boek lees je waar het boek over gaat: “Ontmoet dr. McAber: Een Victoriaanse ontdekkingsreiziger, filosoof en verzamelaar van vreemde en griezelige dingen. Zijn hele leven lang reisde hij over de wereld en schreef hij al het bizarre op dat hij tegenkwam. Nu kun je deze aantekeningen, die 125 jaar op een zolder verstopt zijn geweest, lezen…als je durft. Open dit boek en ontdek heksenflessen, slakkensiroop, rattenkoningen en nog veel meer. Neem een kijkje in ons griezelige en gruwelijke verleden.”

Gruwelkabinet

In de 21e eeuw ontdekt de wetenschapster Kim McAber in een doos het notitieboekje van haar Victoriaanse voorvader dr. McAber – ontdekkingsreiziger, filosoof en verzamelaar van vreemde en griezelige voorwerpen. Dr. McAber reisde over de wereld en schreef al het bizarre op dat hij tegenkwam. Na 125 jaar zijn deze aantekeningen eindelijk te lezen. Kim McAber heeft in de kantlijn soms opmerkingen gekrabbeld om een en ander in een modern perspectief te plaatsen. Ontdek voorwerpen in de hoofdstukken Artificialia (door de mens gemaakte voorwerpen), Naturalia (dieren en planten), Spiritualis (de geestenwereld), Scelus et Supplicium (misdaad en straf ), Scientifica (wetenschappelijke instrumenten), Magicae (magische voorwerpen) en Morteum (schedels, lichamen en meer). Van gekrompen hoofden tot heksenflessen, van heiligenbloed tot overblijfselen van grafrovers, van slakkensiroop tot rattenkoningen en nog veel meer: dit boek is een kijkje in ons griezelige verleden.

Na de inleiding, een soort brief van dr. Kim McAber volgen de verschillende hoofdstukken. Het boek is echt super mooi met duidelijk uitleg en mooie illustraties. Het boek is voornamelijk in zwart wit met soms een beetje kleur en dat geeft een mysterieuze uitstraling die bij het boek past. Het boek is heel bijzonder en interessant en leerzaam om te lezen. Het boek heeft ongeveer 60 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

gruwelkabinet

Waar te koop

Dit indrukwekkende boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: 9789047714750.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie