Lezen | Het kleine heelal

Het kleine heelal. Een leesboek met een mysterieuze kaft; een beetje donker en een spannende setting. Dat zal vast een spannend boek zijn. Toen ik de achterkant van het boek las, werd ik nieuwsgierig naar het verhaal. Lees je mee?

Het kleine heelal

Het boek gaat over Raaf en op de achterkant van het boek lees je waar het verhaal over gaat: Raaf heeft vette pech. Ze is geschorst op school, haar vader staat ergens vast in het buitenland en tot overmaat van ramp is er een lekkage in hun appartement. Met haar moeder gaat ze daarom tijdelijk in een oude caravan op camping ‘Het kleine heelal’ wonen.
In de herfst is er niet veel te beleven – zeker niet als haar moeder gewoon moet werken en haar beste vriendin Miracle op school zit, zonder haar. Toch heeft Raaf geen kans om zich te vervelen. Want wat doet Nicolaas, de zoon van de campingbaas, in het mysterieuze bos achter de caravans? En waarom doet haar moeder zo geheimzinnig over haar vader, die maar niet te bereiken is?

Raaf is een meisje van 10 jaar. Je leest dit boek vanuit haar perspectief, in de ik-vorm. Samen met haar moeder en schildpad Zoef woont Raaf tijdelijk in caravan Corry op camping ‘Het kleine heelal’. Haar vader heeft ‘oponthoud’ met de sleepwagen. Raaf vraagt zich af hoe lang dat oponthoud gaat duren en wanneer haar vader weer thuis komt, maar haar moeder is hier nogal vaag over.

Raaf is geschorst van school en doordat haar moeder gewoon aan het werk is, is Raaf veel alleen in de caravan op de camping. Ze mist haar beste vriendin Miracle, ze mist haar oude huis in de Tomatenstraat en ze mist haar vader.

Op de camping ontmoet ze de zoon van de campingbaas, Nicolaas. Nicolaas zit altijd maar wat te lezen terwijl hij op de campingwinkel past. Waarom zou hij niet naar school gaan? Raaf ontdekt ook dat hij veel in het bos achter de caravans is. Wat zou hij daar doen? Beetje bij beetje leert Raaf Nicolaas beter kennen en komt ze er ook achter waarom hij niet naar school gaat. Maar ze wil ook antwoord op de vraag wanneer haar vader weer thuis komt. Hoe lang duurt dat oponthoud? En waarom doet haar moeder zo geheimzinnig over haar vader? Zouden haar ouders soms gaan scheiden? En waarom is oom Fred op zoek naar een koffertje van haar vader? Allemaal vragen die in het hoofd van Raaf opkomen.

Blogsbyingrid Het kleine heelal

Het verhaal van Raaf in het kleine heelal is een verhaal over vriendschap, vervelende volwassenen en heel wat vragen. Je leeft met Raaf mee en wil ook antwoord op haar vragen. Soms krijgt ze gekke onduidelijke antwoorden van volwassenen en ondanks dat de vragen of de antwoorden soms over serieuze en moeilijke onderwerpen gaan, blijft het verhaal leuk en wordt het niet zwaar.

Dit boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft nog best grote letters en de hoofdstukken zijn lekker kort is. Het boek heeft ongeveer 200 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: 97890477130052.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie