Lezen: Het Mysterie van Winterhuis Hotel

Leesboeken. Je kunt er nooit genoeg hebben. Zelf hou ik van spannende boeken, al lees ik ook af en toe graag een chicklit. Onze meiden lezen nu nog vaak fantasie boeken over bijvoorbeeld eenhoorns, of graphic novels. En af en toe hebben we het ook over spannende boeken. Daarom vind ik het zo leuk om deze serie met jullie te delen: Het Winterhuis Hotel. Deze serie is voor kinderen vanaf 10 jaar. En in deze blog kun je ook nog eens kans maken op het derde deel uit deze spannende serie.

Het Winterhuis Hotel

In het eerste deel van het Winterhuis Hotel maak je kennis met Elizabeth en het Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Het eerste deel is een betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels. Een super spannend boek voor kinderen vanaf 10 jaar. In het eerste deel vindt Elizabeth bij de voordeur vindt Elizabeth een briefje van haar oom en tante, een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Op het briefje staat haar oom en tante drie weken met vakantie gaan en dat Elizabeth de trein naar het Winterhuis Hotel moet nemen.

Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en een super grote bibliotheek. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.

De geheimen van het Winterhuis Hotel

In het tweede deel, de geheimen van het Winterhuis Hotel gaat over een nieuw avontuur van Elizabeth. Dit deel is ook los te lezen. In dit tweede deel ontdekt Elizabeth een deur achter een schilderij zat een deur. Ze opent de deur en gaat naar binnen. Ze komt in een geheime gang.

Het hotel heeft een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek. Elizabeth en haar vriend Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Hotel Winterhuis. Maar waarom? Wat – of wie – is daar verborgen?

Het Mysterie van Winterhuis Hotel

Het Mysterie van Winterhuis Hotel is al weer het derde deel in deze serie. Het Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft. Een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren.

Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella’s duistere magie. Gaat dat lukken, voordat het te laat is?

De serie Het Winterhuis Hotel

De boeken uit de serie het Winterhuis Hotel zijn best spannend en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. De boeken zijn best dik, ruim 300 pagina’s. De boeken bevatten vooral veel tekst met af en toe een zwart wit illustratie. Anne is (nog) niet zo dol op spannende boeken, al wil ze later graag Harry Potter lezen. Emma wil deze serie graag lezen, maar is eigenlijk nog net wat te jong met haar acht jaar. We hebben samen een stukje gelezen.

Waar te koop

Ook enthousiast? De boeken uit deze serie van uitgeverij Leopold kosten € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com.

Winnen

Deze winactie is gesloten.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

19 gedachten over “Lezen: Het Mysterie van Winterhuis Hotel

 1. Ik doe graag mee voor mijn petekindje van bijna 10 jaar die dol is op het lezen van spannende boeken. Zo is ze nu alle boeken van harry potter aan het verslinden. Ikzelf ben jarig op 17 november, misschien brengt dit me geluk 😘

 2. Ik heb hier een kleinzoon van 10 jaar die spannende boeken verslind, het kan hem niet spannend genoeg zijn.
  Voor hem doe ik graag mee.
  Ik heb geen facebook om privéredenen, maar volg op bloglovin.

 3. Die staat nog hoog op mijn verlanglijst om zelf te lezen. Maar mijn oudste dochter zal hier zeker ook heel blij van worden. Dit is wel haar stijl boeken.

 4. Nou spannende boeken lezen ze wel en houden daarna ons voor de gek. het heeft dus een dubbele functie . Leren en spelen. We doen graag mee aan deze actie .

 5. Doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, naast zelf lezen, vinden ze voorlezen nog steeds heel erg leuk en als er leuke prenten zijn te bekijken, nemen we daar ook echt de tijd voor.

 6. Even op gaan in een andere wereld. Heerlijk. Van jongs af aan lees ik.onze dochter al iedere dag ruim 30 minuten voor. De liefde voor kinderboeken is zo gegroeid. Hoe groter de fantasie hoe beter. Nu is onze dochter op een leeftijd dat ze veel zelf leest. Toch, dat moment samen blijft ze trouw. Heerlijk is dat. De beschikbare leestijd vliegt altijd zo vlot om…nu al zin om het open te slaan! Intrigerend! Hoop dat onze dochter het mij zal willen voorlezen 😊. Dan ga ik haar vragen of ze voor mij iets voorin het boek wil schrijven zodat het vereeuwigd wordt. Want heel veel van.mijn eigen jeugdboeken zijn bewaard gebleven. Ik weet dat niet alles voor later kan zijn, maar samen lezen schept zo’n band 😊 Vaak praten we nog na, fantaserend over hoe we ieder denken dat het verder zal lopen 😂.
  Ja, het lijkt mij een prachtcadeau die absoluut veelvoudig gepakt gaat worden!

Geef een reactie