Lezen: Het virus lab

Het viruslab: De gruwelijke geschiedenis van dodelijke ziektes. Niet echt een vrolijke titel, maar wel een leuke kaft en een leerzaam boek. Dit is een fascinerend boek om bij te griezelen en van te leren. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Het viruslab: De gruwelijke geschiedenis van dodelijke ziektes

Wie denk je dat het beste het verhaal over pandemieën en plagen kan vertellen? Precies! De ratten, vlooien, teken en andere akelige beestjes die ze overbrengen. En dat doen ze dan ook in dit boek. Het is een geweldig, gruwelijk, grappig en soms vies boek. Het boek staat vol interessante weetjes en feiten met grappige tekeningen. Van de builenpest en lepra tot malaria en corona.

In dit boek leer je alles over de drie ziekmakers: protisten, bacteriën en virussen. Je ontdekt hoe ze schade aanrichten, welke vormen ze aannemen, wat de gevaren zijn van een wereld waar iedereen maar rondreist – en hoe wij als mensen tegen al die ziektes vechten. Echt een interessant en fascinerend boek om van te leren.

Het boek heeft 48 pagina’s en is helemaal in kleur. Er staan hilarische illustraties in maar ook duidelijke tekeningen en foto’s. Je wordt door het boek geleid door een vlo, een rat, een mug en een vlieg. Zij vertellen je alles over ziekmakers, zowel in het verleden als nu. Zeker in deze tijd met Corona is het een leuk, leerzaam en actueel boek voor nieuwsgierige kinderen.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047713562.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie