Lezen: Het zaadje van compassie – Lessen uit het leven en de leer van Zijne Heiligheid de Dalai Lama

9200000124927494In deze blog een heel bijzonder boek vind ik zelf. Een kinderboek van Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar voor de vrede.

In ‘Het zaadje van compassie’ richt hij zich voor de allereerste keer direct tot kinderen. Hoe mooi is dat?! Hij wil kinderen leren hoe belangrijk vrede en compassie zijn en hoe ze houvast kunnen bieden in de wereld waar we in leven en die zo snel verandert.

Dit boek wilde ik graag van binnen zien en samen met de meiden lezen. In dit boek deelt de Dalai Lama ervaringen uit zijn kindertijd, op een simpele, krachtige en hartverwarmende manier. Dit prentenboek is vanaf 24 maart 2020 in Nederland verschenen en deze maand ook wereldwijd. Ook benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Dalai Lama

Hoe mooi is dat, een boek speciaal voor kinderen geschreven door Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Hij is toch wel een van de meest inspirerende wereldleiders. Ooit was hij een gewoon kind dat opgroeide in een klein dorpje in Tibet. Van zijn moeder leerde hij de eerste belangrijke lessen over compassie. Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen uit zijn jeugd, maakt hij duidelijk dat overal om ons heen belangrijke lessen te leren zijn. En met eenvoudige, op kinderen gerichte, maar zeker ook krachtige bewoordingen en prachtige illustraties, laat dit boek kinderen zien hoe ze van de wereld een vriendelijke plek kunnen maken.

De Dalai Lama is een vurig pleitbezorger van menselijke normen en waarden, zonder welke vorm van religie dan ook. Hij reist de hele wereld over om de boodschap te verspreiden van vriendelijkheid, compassie en begrip tussen mensen van verschillende religies, respect voor het milieu en boven alles wereldvrede. Zijn hoop is gevestigd op alle kinderen wereldwijd. Want zij kunnen een tijdperk beginnen dat gebaseerd is op compassie, waarin de mensen kunnen leven in harmonie met zichzelf en in verbondenheid met elkaar. Het boek laat zien dat vriendelijkheid, net als een zaadje, met tijd en aandacht kan groeien tot compassie en kracht.

dl

Het boek

Het is een heel mooi boek met prachtige illustraties en mooie, duidelijke teksten op elke pagina. Het boek heeft ongeveer 40 pagina’s. Het is volledig in kleur en is erg geschikt om samen te lezen.  Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf een jaar of vier. Maar ik vind het zeker ook voor oudere kinderen heel geschikt om juist samen te lezen en samen over te praten.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij Holland kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

9 gedachten over “Lezen: Het zaadje van compassie – Lessen uit het leven en de leer van Zijne Heiligheid de Dalai Lama

  1. het lijkt me een heel leuk boek, van een zeer inspirerend persoonlijkheid, ik denk dat het goed is dat kinderen via een boek zijn leven leren kennen.

Geef een reactie