Hoe vaak ben jij verhuisd?

Empty room with cardboard boxes. moving to a new house. 3d renderingSoms sta je opeens bij dingen stil. Zo dacht ik na over waar ik al allemaal gewoond heb en hoe vaak ik verhuisd ben. Nu is dat echt niet super vaak. Menigeen verhuist vaker en naar meer bijzondere plekken. Maar toch. De eerste 18 jaar woonden wij in hetzelfde huis. Verhuizen was helemaal geen ding. Maar inmiddels ben ik toch een aantal huizen verder.

Het huis waar ik opgroeide

Scanned-image-3cIk groeide op in een huis aan een klein en rustig woonerf in Roermond. Het was een rijtjeshuis. Best ruim, met een tuin en een carport. Bij ons in de buurt waren veel speelveldjes en speeltuintjes en woonden veel kinderen. School was praktisch aan de overkant van de straat. We konden heerlijk buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Hier groeide ik op. Zowel mijn basisschool tijd als de tijd op de middelbare school woonden we hier. We woonden in dit huis tot ik 18 was.

En toen werd ik 18

Mijn ouders wilden graag wat groter wonen met meer ruimte rondom het huis. Ze vonden in een nieuwbouw huis in dezelfde stad hun droomhuis. Het huis was ruimer, met een grotere tuin, een garage, oprit en was geschakeld. Zo hadden ze meer vrijheid rondom het huis. Het huis ligt aan een rustige straat met een mooi grasveld met speeltuin er voor. Ik was inmiddels 18 en deed eindexamen VWO. In mei 1998 verhuisden we naar ons nieuwe huis.

hb

Na mijn eindexamen in 1998 ging ik studeren in Tilburg. Waar ik eerst nog dagelijks op en neer wilde gaan met de trein, besloot ik in de zomervakantie toch op kamers te gaan. En zo woonde ik vanaf september 1998 doordeweeks op kamers in Tilburg en in het weekend bij mij ouders in hun nieuwe huis. In Tilburg verhuisde ik ook nog een keer naar een ander studentenhuis en zo was ik in een paar jaar tijd toch al drie keer verhuisd.

Samenwonen

In Tilburg leerde ik Joa kennen. Aangezien hij uit Twente komt en ik uit Limburg moest er nagedacht worden over de toekomst. Omdat hij graag het bedrijf van zijn ouders wilde overnemen, was het vrij snel duidelijk. Wilden we met elkaar verder, dan zouden we naar Twente verhuizen. In 2003 studeerden we allebei af. In september 2003 begon ik met mijn eerste baan bij Ernst & Young en woonden we “samen” bij Joa’s ouders in huis. Dat was verhuizing nummer vier.

Bij je schoonouders in huis?

odJa, inderdaad. We woonden samen bij mijn schoonouders in huis. Gelukkig hebben zij een groot huis. Een gedeelte van het huis was vroeger kantoor. Daar hadden wij nu onze leefruimte. Het was groot genoeg voor een ruim slaap- en woongedeelte en we hadden een eigen toilet, douche en wastafel. Dus geen dringen ’s ochtends op de badkamer met zijn allen, maar privacy voor iedereen. Het werkte prima. En ondertussen gingen wij op zoek naar een woning voor ons zelf.

Ons eerste huis

kokerjuffer34In de bestaande woningbouw konden we eigenlijk niet slagen. Of het was te klein, niet mooi, geen fijne ligging of er moest te veel aan gebeuren of het was te duur. Uiteindelijk vonden we een mooi en betaalbaar nieuwbouwproject in Hengelo. We hebben drie jaar bij mijn schoonouders gewoond en in het voorjaar van 2006 trokken we in ons eerste echte eigen stekkie en woonden we echt samen. Verhuizing nummer vijf was een feit. We hadden een leuke starterswoning op de hoek met een tuin. Hier werden ook Anne (2010) en Emma (2012) geboren. Maar met zijn viertjes werd de woning toch wat klein vonden we. Zo miste ik bijvoorbeeld een bijkeuken, een logeerkamer voor mijn ouders en een grotere schuur of garage. Dus gingen we langzaam op zoek naar wat nieuws.

Zelf bouwen

We besloten weer voor een nieuwbouw woning te gaan. Waar onze vorige woning onderdeel was van een groot project, werd dit een eigen project. Best spannend. Eerst verkochten we ons huis en gingen eind 2014 tijdelijk huren totdat ons nieuwe huis klaar was. Dat was verhuizing nummer zes.

12688235_10208348676293965_6213381796750520183_nEn in mei 2016 was het dan zo ver. Ons nieuwe huis was klaar! Verhuizing nummer zeven. Inmiddels wonen we bijna vier jaar in dit huis en voorlopig hoef ik echt niet meer te verhuizen. Uiteraard heb ik nog wensen, maar met verhuizen ben ik wel een beetje klaar. Steeds weer alles uitzoeken, inpakken en weer uitpakken en opruimen. Nee, laat ons maar heerlijk hier genieten. We wonen in een leuke, jonge buurt met alles wat we nodig hebben dichtbij. De kinderen kunnen heerlijk spelen, wonen dichtbij school en hebben veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Wij zitten hier prima!

Als je het zo bekijkt, valt het best mee. Zeven keer verhuisd. Daar hoeft van mij in elk geval geen zeven keer meer bij te komen.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

3 gedachten over “Hoe vaak ben jij verhuisd?

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Dromen over thuis…Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   De keuzes die je maakt deel 3: CarrièreBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Je eigen badkamer ontwerpenBlogsbyingrid

Geef een reactie