Je eigen badkamer ontwerpen

blogsbyingrid badkamer

Ongeveer vijf jaar geleden bouwden wij ons nieuwbouwhuis. Super leuk, maar er komt veel bij kijken. Je mag alles zelf bepalen en uitzoeken en dat is soms best lastig.

Ook de indeling van de badkamer hebben we zelf gedaan. Je moet het natuurlijk doen met de ruimte die je hebt. Dan is het de uitdaging om al je wensen in die ruimte te kunnen plaatsen. Maar het is gelukt en we zijn nog steeds super blij met onze badkamer.

De grootte van de je badkamer

Onze badkamer is best groot. De badkamer is in ieder geval een stuk groter dan in ons vorige huis. Toen hadden we een kleine badkamer met een bad, aparte douche, een wastafel, toilet en verwarming. We wilden graag een bad in de badkamer en dat was gelukt. Maar er was verder weinig ruimte. Je kon niet makkelijk met zijn tweeën op de badkamer. Zeker bij de wastafel niet. En nadat de meiden geboren waren, merkte je steeds meer de beperkte ruimte. Maar we waren, zeker toen de meiden geboren waren, heel blij met onze badkamer en ons bad. Dat moest er in het nieuwe huis ook komen, maar dan met meer ruimte. Het was dan ook super fijn dat in ons nieuwe huis ruimte was voor een grote badkamer. Onze badkamer nu is ongeveer vier meter lang en 2,4 meter breed.

Onze wensen voor een badkamer

Wij gaan graag in bad en ook de meiden vinden het heerlijk om te badderen. Een bad is dus een absolute must in onze badkamer. Daarnaast vind ik het fijn om een aparte douche te hebben zodat je niet in bad hoeft te douchen. En zodat het mogelijk is dat iemand in bad ligt terwijl iemand anders een douche neemt. Omdat we met zijn vieren zijn en de meiden groter worden, vonden we het fijn als er een dubbele wastafel in de badkamer zou kunnen. Zo heb je net iets meer ruimte en kun je met zijn tweeën tegelijk bij de wastafel je verzorgen. Dat waren wel onze belangrijkste wensen. We kozen ook voor een toilet op de badkamer en verwarming. Een heleboel wensen die we op een mooie manier in onze badkamer moesten plaatsen.

Het ontwerpen en indelen van je badkamer

Als je de afmetingen van je badkamer weet en je wensen hebt bepaald, kun je je badkamer gaan indelen en ontwerpen. Online kun je je 3D Badkamer ontwerpen. Super leuk om te doen en heel handig. En omdat het in 3D is, krijg je echt een beeld van de badkamer.

Blogsbyingrid badkamer

Uiteraard moet je rekening houden met de grootte van je badkamer en de plaats van de deur en het raam. Als dat duidelijk is, kun je beginnen met inrichten. Wij begonnen met de indeling van de badkamer in ons nieuwe huis met de plek van het bad. Omdat Joa vrij lang is, kozen we voor een groot bad. Ook handig wanneer de meiden samen willen badderen. Dat paste precies onder het raam. En bij de muur aan de rechterkant bij het bad kwam een leuk nisje om (bad)spulletjes neer te zetten. De douchehoek plaatsten we direct rechts in de hoek als je binnenkomt. Daardoor bleef er veel ruimte over en zag de badkamer er nog erg ruim uit. Aan de rechterkant plaatsten we het toilet en een mooie kast. Aan de linkerkant kwam een meubel met dubbele wastafel met daarboven een spiegelkast met verlichting en daarnaast de verwarming. Naast de verwarming hielden we nog voldoen plek over om handdoeken op te hangen. En zo pasten al onze wensen in onze nieuwe badkamer. We zijn nog steeds super blij met onze badkamer.

Is jouw badkamer helemaal naar wens?

Dit is een gesponsorde post , voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie