De impact van Corona op ons dagelijks leven

virus-4937553_1920

Het Corona virus. Zo was het er ineens en nu zitten we met zijn allen in een rare situatie. Scholen zijn dicht, activiteiten worden afgelast, mensen worden ziek en de druk op ze zorg is enorm. In deze blog een kijkje in ons leven en hoe Corona impact heeft op ons dagelijks leven, als ouder, werknemer, ondernemer en meer…

Wat merken we als ouders van de Corona maatregelen?

20200323_0945173298986960720520707.jpg

De grootste impact heeft natuurlijk het sluiten van de scholen en kinderopvang. De kinderen zijn alle dagen thuis. En niet alleen de scholen en kinderopvang zijn gesloten, maar ook alle andere bezigheden zoals hun volleybal training en wedstrijden, theater les en andere activiteiten gaan niet door. Zo zal Emma ook niet haar eerste heilige communie doen in mei. En waar je in vakanties nog eens een leuk dagje uit plant, naar een pretpark, dierentuin, de bioscoop, dat is ook allemaal dicht. Dus een rare situatie.

Dagritme

Wij beginnen ’s ochtends eigenlijk op normale tijd met opstaan en ontbijten. Daarna gaan de meiden eerst aan de slag voor school. In de tussentijd nemen we ook de tijd voor een lekker gezond fruit tussendoortje. Meestal zijn ze voor de lunch wel klaar met hun school werk. Dan lunchen we samen en daarna kunnen ze lekker spelen. Binnen of buiten. Wel hebben we afspraken over buiten spelen. Waar ze normaal in de wijk spelen, hebben we hun ruimte beperkt tot de speeltuin naast ons huis en onze straat. Ook hebben we aangegeven dat ze in kleine groepjes moeten spelen. Gelukkig gaat dat heel goed.

Wat merken we als werknemer/ondernemer van de Corona maatregelen?

student-849825_1920

Zoals je wellicht weet, hebben wij een eigen bedrijf met twee fysieke feestwinkels en een webshop. We hebben het geluk dat we zelf beiden prima onze werkzaamheden vanuit huis kunnen doen zoals de inkoop, boekhouding. We kunnen dus gewoon thuis zijn bij de meiden. Daarnaast hebben we uiteraard veelal telefonisch, per mail en whatsapp contact met onze mensen en waar nodig zijn we uiteraard ook op het bedrijf aanwezig.

Winkels sluiten

Aangezien zo’n beetje alle feestjes en festivals niet door gaan tot 1 juni, merken wij dat we nagenoeg geen omzet meer hebben. Omdat we niet langer de gezondheid en veiligheid van onze klanten en werknemers konden garanderen, hebben we besloten om onze winkels vanaf 23 maart tot nader bericht te sluiten. We merkten toch dat er mensen in onze winkels kwamen, die even voor de gezelligheid langskwamen. Of die vertelden dat iemand in hun directe omgeving positief op Corona getest was en ze daar onlangs nog geweest waren. Dat verontruste onze mensen natuurlijk en dat heeft zwaar meegewogen in ons besluit om de winkels te sluiten. Gelukkig kunnen onze mensen nog aan het werk in ons magazijn dat gelukkig groot genoeg is, waardoor we kunnen voldoen aan alle hygiëne en afstandsmaatregelen. Uiteraard hebben we ook allerlei extra hygiëne maatregelen getroffen van extra schoonmaak, tot desinfecterende gel.

Werktijdverkorting en tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Uiteraard hebben wij ook gekeken naar de regelingen die er zijn en komen voor ondernemers. Ook wij hopen (en gaan eigenlijk er van uit) dat we een tegemoetkoming van de overheid krijgen. Dat zal dan een tegemoetkoming in de loonkosten zijn. Dat is ook wel nodig, want zonder omzet en met vaste kosten kan niemand dit lang volhouden.

Wat merken we als mens van de Corona maatregelen?

Ik vind de hele situatie best wel heftig. Zo zien we bijvoorbeeld onze ouders nu bewust niet. Ze behoren toch tot een risico groep. Dus bellen we veel en is Joa met de meiden langs zijn ouders geweest om even door het raam te zwaaien. Heel bizar. Bij mijn ouders kan dat helaas niet, omdat ze verder weg wonen.

bakker aan huis

Zelf proberen we zo min mogelijk buiten te komen. Boodschappen worden zoveel mogelijk bezorgd. We bestellen wekelijks bij de Albert Heijn en daarnaast komt de bakker aan huis. En verder gaan we alleen voor echt noodzakelijke dingen de deur uit. Wel gaan we na het avondeten nog wel eens een rondje lopen. Even een frisse neus halen.

Gelukkig zijn er in onze omgeving nog geen mensen ernstig ziek. Laten we hopen dat het zo blijft. Maar dat is misschien tegen beter in, want de kans is groot dat meer als de helft van de bevolking het krijgt. De vraag is dan alleen hoe ernstig. Dus hopen we op het beste.

Voor nu wens ik jullie allemaal veel wijsheid en sterkte. Let goed op jezelf en elkaar en hou je aan de richtlijnen.

1 gedachte op “De impact van Corona op ons dagelijks leven

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Buurtjutten met kerstBlogsbyingrid

Geef een reactie