Buurtjutten met kerst

Misschien heb je er wel eens van gehoord: buurtjutten. Of te wel een buurt zoektocht. Tijdens de intelligente lockdown begin dit jaar, stuurden we de meiden lekker naar buiten met een A4-tje met dingen die ze buiten konden zoeken.

En nu tijdens de strenge lockdown rondom kerst, leek het me leuk om een kerst buurtzoektocht te maken voor de kids. Er zijn genoeg versierde huizen en tuinen in de buurt. Voor de kids de opdracht om alle kerst versiering en decoratie in de buurt te ontdekken. Onderaan deze blog vind je de download link.

Lockdown

Tijdens de intelligente lockdown waren de winkels nog open. Maar nog veel fijner vond ik de tijd van het jaar. Het was voorjaar. De kinderen konden lekker buiten spelen en het was lang licht. Tijdens de periode van thuisonderwijs gingen wij ’s ochtends met school aan de slag en ’s middags werd er lekker buiten gespeeld. Hoe anders is dat nu. De dagen zijn korter, het is grijzer en wordt eerder donker. Het is vaak regenachtig. We proberen veel naar buiten te gaan en een frisse neus te halen, maar het weer laat dat niet altijd toe. Om het naar buiten te gaan een beetje te stimuleren, bedachten we buurtjutten voor kerst.

Lees ook: De impact van Corona op ons dagelijks leven

Buurtjutten kerst

Zelf hebben wij ook buiten de tuin en ons huis versierd. Met lichtjes, een kerstman en een rendier. De meiden vinden het super leuk. En ook als het donker is een rondje door de wijk lopen en alle lichtjes zien, is natuurlijk toch best magisch.

Maar om het extra leuk voor de kinderen te maken, is er dit A4-tje met zoekopdrachten. Zoek in de buurt een kerstboom, een huis met lichtjes of een kerstster. Ga door totdat je ze allemaal gevonden hebt! Je kunt de pdf van kerst buurtjutten hier downloaden:

1 gedachte op “Buurtjutten met kerst

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Educatief buitenspeelgoed voor alle leeftijdenBlogsbyingrid

Geef een reactie