Lezen – Hilda en de grote parade

Hilda woont samen met haar moeder en haar voshertje Twijg in een toverachtige vallei. In de vallei wonen ook bijzondere wezens zoals een trol en een mysterieuze Middernachtreus.
In deel 1 (Hilda en het verborgen volk) wordt hun huis aangevallen door een stel elfjes. Hilda’s moeder wil daarom graag naar de stad verhuizen. Maar als het aan Hilda ligt, komt daar niks van in.
Deze nieuwe boekenserie is geïnspireerd op de populaire Netflix-animatieserie Hilda. En nu is er ook deel 2 verschenen: Hilda en de grote parade. In deze blog meer over dit spannende avontuur.

.

Hilda en de grote parade

Het huis van Hilda en haar moeder is door een reus platgetrapt. Daarom hebben ze hun geliefde vallei omgeruild voor de stad Trolberg. Maar Hilda kan slecht wennen aan haar nieuwe leven daar. En al helemaal omdat ze nu naar school moet. Gelukkig krijgt Hilda al snel vrienden. En samen ontdekken ze een aantal bijzondere geheimen van de stad. Ook ontmoeten ze een stel toverachtige wezens. En zo blijkt Trolberg toch een stuk leuker te zijn dan Hilda verwacht had.

Wij kenden de Netflix serie Hilda nog niet. Maar die gaan we nu zeker een keertje kijken! Het boek is geschikt voor kinderen van acht tot tien jaar. Het boek heeft circa 170 pagina’s. Op de pagina’s staat niet teveel tekst en er staan best veel illustraties in het boek. De pagina’s zijn een beetje gelig, de tekst bruin en ook de tekeningen zijn in deze kleuren.

Waar te koop

Ook enthousiast? De boeken uit deze serie van uitgeverij Condor kosten € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie