Lezen: Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd

Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd. Van de kaft van dit boek word je al vrolijk. Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd is het nieuwste boek uit de serie Hotel Flamingo van uitgeverij Lemniscaat. Maar je hoeft de andere delen van Hotel Flamingo niet gelezen te hebben. Dit boek kun je ook prima los lezen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

Hotel Flamingo

Julia erft van haar oudtante een hotel. Ze weet dan nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken. Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte hij alle klanten en het personeel van Hotel Flamingo weg. Maar Julia laat zich niet kisten. Zij weet dat Hotel Flamingo weer net zo kan bruisen als vroeger. Milway.

En bovendien zijn in haar hotel wél alle dieren welkom – ook de kakkerlakken en wrattenzwijnen. Dus huurt Julia meteen personeel in om T. Beer en Makkie te helpen: klusjesgiraf Petra repareert alles, Hillary Hippo heeft zo’n gevoelige neus dat ze zelfs het kleinste stofje weet op te sporen en Madame Le Cochon runt de keuken. Een hilarische verhaal met vrolijke tekeningen.

Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd

Hotel Flamingo - Knetterende kookwedstrijd

In dit deel gaat Madame Le Cochon meedoen aan een kookwedstrijd. Madame Le Cochon kennen we als eeuwig chagrijnig en opvliegend. Toch zijn we gek op haar. Maar hoe zal dat zijn als Madame nóg erger wordt? Want daar kun je op wachten als er in Hotel Flamingo een kookwedstrijd wordt georganiseerd.

Ze moet het opnemen tegen de grootste chef-koks van de Beestenboulevard. En dan heb je Alfonso Snelsnavel nog, de stuntduif die niet meer durft te vliegen nadat hij een lelijke smak heeft gemaakt, en Simon Zuigveel, de flamboyante octopus, en natuurlijk komt Marcus Malafide weer om de hoek kijken. Dit deel van Hotel Flamingo is nog spannender, bruisender, vrolijker en chaotischer dan de vorige drie. Een echt spektakel.

Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd

Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd heeft best nog grote letters. Het boek heeft korte hoofstukken en er staan best veel illustraties in het boek. De illustraties zijn deels in kleur, in zwart, grijs en roze. Dat maakt het lezen extra leuk. Het boek heeft bijna 200 pagina’s. Een erg leuk en vrolijk boek voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047712077.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Hotel Flamingo – Knetterende kookwedstrijd

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen | ElandeilandBlogsbyingrid

Geef een reactie