Lezen | Elandeiland

Eerder schreef ik al eens over de boeken van Hotel Flamingo. Van dezelfde schrijver is er nu een nieuwe serie Elandeiland. En wij mochten het eerste deel van deze nieuwe serie voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar al vast lezen.

Elandeiland

Elandeiland gaat over Rosa. Rosa gaat bij haar oma wonen. Dat is nogal een overgang, want Rosa komt uit de stad en haar oma Nan leeft in de wildernis van Elandeiland. Oma woont in een oude houten hut, waar Albert de eland zijn kop steeds door het raam steekt en Biggetje de dwerguil op het dak woont. Met al die dieren om je heen is dat wat anders dan in de drukke stad wonen.

Oma Nan is nou niet bepaald een doorsnee oma en Elandeiland is totaal anders dan Rosa zich had voorgesteld. Maar Rosa wil een echt wildernismeisje te worden. Zo kanoot ze over woeste rivieren en sluit ze vriendschap met de dieren in de omgeving. Maar in dit boek wordt natuurlijk ook een avontuur beleefd. Want er komen onverwachte bezoekers op het eiland, die nogal wat opschudding veroorzaken. Is Rosa al wildernismeisje genoeg om te helpen?

Het leuke van Elandeiland is, dat met als in Hotel Flamingo de mensen- en de dierenwereld naadloos in elkaar overlopen. Door het lezen en meebeleven van de avonturen leer je stiekem van alles over de natuur. Zo leer je over de bevers die bomen doorknagen en een beer die dol is op de honing van de bijen. Ook past het boek daardoor heel goed bij het Kinderboekenweekthema 2022: Gi-ga-groen.

Elandeiland

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. Het boek heeft best grote letters en heeft veel leuke tekeningen in zwart/wit/grijs/blauw. Het boek is met 165 pagina’s best dik, maar door de grote letters en leuke tekeningen lees je er makkelijk door heen.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713432.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie