Lezen | Ik hoor er niet meer bij

Ik hoor er niet meer bij. Best een heftige titel. Het boek gaat over Leila, Amina, Tim, Wahid en zijn kleine zusje Hawa. Ze zaten samen in hetzelfde AZC, maar zijn daarna ieder hun eigen weg gegaan. Ze verloren elkaar uit het oog. Totdat Amina post krijgt. En dan begint een spannend verhaal.

Ik hoor er niet meer bij

Leila, Amina, Tim, Wahid en zijn kleine zusje Hawa zaten ooit allemaal in hetzelfde AZC. Ze waren onafscheidelijk. Maar zoals dat gaat, ging ieder zijn eigen weg en begon een eigen leven in Nederland. Ze verloren elkaar uit het oog. Tot nu. Amina krijgt post; een foto van vroeger. Maar een foto die ze samen met de anderen heeft begraven samen met andere spulletjes. Ze nemen weer contact met elkaar op. Alleen Leila kunnen ze niet bereiken. Ze graven hun kistje met spulletjes op. En inderdaad de foto zit er niet meer in, maar ook Leila’s doosje zit er niet meer in. De slinger van school met poppetjes is kapot. Elk kind had een eigen poppetje. De poppetjes zitten niet meer aan de slinger vast. En op het poppetje van Leila staat achterop geschreven: “ik hoor er niet meer bij.” Is het een noodkreet? Een afscheidsbrief? Wat is er gebeurd? Waar is Leila? De oude vrienden zoeken elkaar op om de waarheid te ontdekken en Leila te vinden.

Een spannend verhaal over vriendschap, verraad en het recht om een nieuw leven op te bouwen.

Het is een indrukwekkend boek, geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar. Het is bijzonder om te lezen wat jongeren van hun eigen leeftijd meemaken. Door het lezen van dit boek, verplaats je je in een jongere die gevlucht is uit de oorlog en hier een nieuw leven probeert op te bouwen. Dat is mooi, indrukwekkend en natuurlijk een actueel thema.

Waar te koop

Dit indrukwekkende boek van uitgeverij Lemniscaat heef 171 pagina’s en kost € 14,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047714903.

Lees ook: Niemand vraagt hoe het met mij gaat

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie