Lezen: Jij kan dit (echt) – hét handboek voor tieners

jijkanditecht

In deze blog een boek om het zelfvertrouwen van kinderen te stimuleren. De titel zegt eigenlijk al genoeg: Jij kan dit (echt). Krijg meer zelfvertrouwen en laat je dromen uitkomen. Toen ik dit boek voorbij zag komen, wilde ik het direct hebben. Het lijkt me een leuk, leerzaam en lekker positief boek. Onze meiden zijn er nog niet iets te jong voor. Het boek is namelijk vanaf een jaar of elf. Maar dan hebben we het al vast in de kast staan! Ook benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Zelfvertrouwen

Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt om ergens goed in te worden. Eigenlijk kan iedereen (veel) beter worden in bijna alles. Ik zag altijd tegen de meiden dat ze vooral veel en goed moeten oefenen. En hoe vaak wordt er niet gezegd: van proberen, kun je leren. Met dit prijswinnende boek (beste Engelse jeugdboek 2019) laat schrijver en Olympisch sporter Matthew Syed zien hoe je je eigen talent ontdekt én kan ontwikkelen. En dat is goed voor je zelfvertrouwen!

Het boek

Het boek is in een makkelijke en luchtige stijl geschreven en vertelt je hoe je in jezelf kan gaan geloven, hoe je leert door te zetten, en hoe je in nieuwe in plaats van in oude patronen denkt. En de juiste mindset helpt je daarbij en zo laat je je grootste dromen uitkomen! Met veel voorbeelden van bekende schrijvers, muzikanten en atleten. Denk aan J.K. Rowling, Mozart, David Beckham en vele andere beroemdheden.

unnamed

Het boek heeft ongeveer 150 pagina’s. Het is in zwart/wit/geel en met veel leuke illustraties. Door het gebruik van verschillende lettertypes en groottes leest het makkelijk weg. En uiteraard bruist het boek van positiviteit en aanmoediging. Ook al is het geschikt voor kinderen vanaf een jaar of elf, ik denk zeker dat ik het samen met Anne kan lezen en er leerzame punten uit kan halen.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij Condor kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com. Kijk voor meer leuke kinderboeken ook op www.kinderboeken.nl. Ook te volgen op social media: Facebook Kinderboeken.nl en Instagram Kinderboeken.nl

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

Geef een reactie