Lezen: Max en Mona’s dolle proefjes – De geweldige tijdmachine

 

max en mona

 

Max en Mona zijn zijn dol op wetenschap. Het leukste vinden ze het uitvoeren van proefjes. Deze nieuwe serie van uitgeverij Deltas met een combinatie van een grappig verhaal met echte wetenschappelijke proefjes
maakt het lezen nog leuker. De boeken zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Wij lazen uit deze serie: De geweldige tijdmachine.

Max en Mona’s dolle proefjes

Max en Mona zijn broer en zus en zijn dol op wetenschap. Het leukste vinden ze het uitvoeren van proefjes.. Ze doen proefjes met eieren, water, frisdrank en zonnestralen. Helaas zorgen de proefjes soms voor een heleboel troep. En dat vinden mama en de buurvrouw niet zo leuk.

max en monaDe leesboeken van Max en Mona’s dolle proefjes zijn een combinatie van een grappig verhaal met leuke tekeningen en daarnaast leuke proefjes die kinderen zelf kunnen
uitvoeren. Bij de proefjes staat vermeld wat de kinderen nodig hebben, hoe ze de proefjes moeten uitvoeren, hoe het werkt en wat het resultaat is. Ook wordt aangegeven wanneer ouderlijk toezicht gewenst is. Dat is wel zo handig. Zo is het niet gevaarlijk en wordt het geen enorme troep in huis.

 

Max en Mona’s dolle proefjes – De geweldige tijdmachine

In Max en Mona’s dolle proefjes – De geweldige tijdmachine wil Max heel graag een echte tijdmachine bouwen. Dat zou toch fantastisch zijn? Maar hoe moet dat? Hoe moet die tijdmachine er uit komen te zien? Zou een ei-vorm het sterkst zijn? Dat gaan Max en Mona eens testen. Zou dat lukken? Of zou het alleen maar troep geven?

Het boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Het boek heeft nog best grote letters. Sommige pagina’s bevatten alleen tekst, maar er zijn voldoende illustraties in het boek voor de afwisseling. Het boek heeft 6 hoofdstukken en ongeveer 125 pagina’s.

Onze meiden vinden het een erg leuk boek. Zeker ook omdat ze zelf de proefjes kunnen doen die Max en Mona ook doen in het boek.

Nog meer dolle proefjes

max en mona tijd voor waterpret

 

Naast De geweldige tijdmachine zijn er nog een titel in deze nieuwe serie van Max en Mona’s dolle proefjes: Tijd voor waterpret.

Deze boeken van uitgeverij Deltas kosten € 9,95 en zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044756180 (De geweldige tijdmachine).

 

 

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

Geef een reactie