Lezen: Oma Luchtbuks

Oma Luchtbuks. Alleen de titel van dit boek deed mij al glimlachen. Dat moet toch een hilarisch boek zijn! Een lekker dik boek voor lezers vanaf ongeveer acht jaar. Ideaal voor de zomervakantie om mee te nemen op vakantie of lekker thuis te lezen.

Oma Luchtbuks

Grote inspiratie voor dit hilarische avontuur was de 100-jarige luchtbuks Ria uit Tilburg. Ria komt al jaren lang op de jaarlijkse kermis in Tilburg naar de schiettent. En ook al gaat het boek niet over Ria of over haar leven, ze was wel een mooie inspiratie voor dit leuke boek.

Het boek gaat over Lina. Lina is het gelukkigste kind op aarde. Voor haar tiende verjaardag gaat ze drie dagen met haar moeder naar Parijs. Dat is natuurlijk geweldig. Zo veel tijd heeft ze nog nooit samen met een van haar ouders doorgebracht. Want haar ouders zijn altijd druk. En helaas, ook nu weer. Want haar moeder wint De Gouden Gladiool, de Nobelprijs voor bloemenmensen, en reist af naar een lavendellandgoed in Zuid-Frankrijk. En ook haar vader is er niet, want hij moet voor zaken naar het buitenland. Er moet dus iets geregeld worden voor Lina. En uiteindelijk wordt ze bij haar oma Maria achtergelaten. Maar haar oma heeft ze nog nooit gezien.


Lina’s oma blijkt samen met een teckel, Nutella, in een blokhut op een verlaten camping te wonen. Daar heeft Lina helemaal geen zin in, want het lijkt haar maar saai. Maar wat een megasaaie week leek te worden, verandert in een avontuur als Lina ontdekt dat haar oma twee bijzondere hobby’s heeft: opkomen voor mensen die in de problemen zitten, en schieten met haar luchtbuks. En die twee hobby’s gaan prima samen.

Blogsbyingrid - Oma Luchtbuks

Het boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 160 pagina’s. Het boek is geschikt voor lezers vanaf ongeveer acht jaar. De letters zijn best groot en er staan veel illustraties in het boek. Het boek heeft korte hoofstukken van minder dan 10 pagina’s per hoofdstuk. Dat is fijn voor kinderen. Zo kunnen ze mooi steeds een hoofdstuk lezen.

Emma was direct enthousiast over dit boek.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Ploegsma kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of Bol.com. ISBN: 9789021681603.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Oma Luchtbuks

Geef een reactie