Lezen: Luna

Luna

De onderwerpen van de boeken voor kinderen vanaf een jaar of 10 vind ik steeds leuker en interessanter. Zoals dit boek: Luna. Luna gaat over een meisje dat stemmen hoort en die stemmen vallen haar lastig. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Zelf heb ik dit boek ook gelezen en in deze blog lees je wat ik er van vind.

Luna

Luna is een meisje van elf jaar en hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol, een gekkenhuis. Haar moeder komt haar eens per week opzoeken. Maar ze gaat nooit meer mee naar huis, naar haar vader en zussen. Toch is haar leven sinds kort iets leuker geworden. Want ze mag ieder weekend bij Ties logeren. Ties zat ook in Huize Hoopvol. Daar kennen ze elkaar van. Zijn ouders denken niet dat Luna gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Gozert heet eigenlijk Tijs en is het overleden broertje van Ties.

Luna

Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt vanuit Huize Hoopvol naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Maar gelukkig is Gozert met Luna meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten. Luna ontmoet Roberto en Adriana en hun moeder Rosalinde. De vader van Roberto en Adriana is overleden en ze wonen nu stiekem op het vakantiepark. Ze zijn bang voor El Malo. Luna en Gozert zijn nieuwsgierig wie dat is. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Lees ook: Het verloren meisje

Een bijzonder boek over een bijzonder meisje

Luna

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst niet zo goed wist wat ik moest verwachten van dit boek. Het onderwerp, een meisje dat stemmen hoort en door haar ouders wordt weggestopt in een gekkenhuis, leek me nogal zwaar en heftig voor kinderen om te lezen. Toch is het echt een mooi en leuk boek om te lezen.

Het boek heeft bijna 250 pagina’s. De letters zijn niet heel klein, wat lekker leest. De stem van Gozert is blauw. Dan is het heel duidelijk wanneer hij praat. De andere stemmen die Luna hoort, hebben geen naam en zijn grijs of zwart. Dat maakt het heel duidelijk wanneer het stemmen zijn en wanneer niet. Ook staan er veel mooie illustraties in het boek, veelal in kleur.

Het boek is echt voor kinderen geschreven. Ties, Gozert en Luna beleven samen spannende avonturen. Avonturen waar je een dosis fantasie voor nodig hebt. Waar ik eerst dacht dat het boek misschien te zwaar op de hand zou zijn voor kinderen, is dat absoluut niet het geval. Natuurlijk komen er dingen in voor om over na te denken. Hoe kan het dat Luna stemmen hoort? Van wie zijn die stemmen? Waarom stoppen haar ouders haar in een gekkenhuis? Maar het gaat juist ook om het plezier dat ze samen met Ties en Gozert en later ook met Roberto en Adriana beleeft. En zelfs met haar moeder wordt het beter en ook haar zussen komen nog in het boek voor. Wat mij betreft een leuk en bijzonder boek voor kinderen. Waar Anne dit boek misschien wat minder leuk vindt, denk ik dat Emma het als ze iets ouder is zeker gaat lezen.

Gozert

Luna speelt zich af in de wereld van ‘Gozert. Hiervan is ook een apart boek verkrijgbaar over Ties en Gozert. Maar Luna kan ook heel goed los gelezen worden.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047712503.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie