Lezen: Het verloren meisje

Nu de meiden wat ouder worden, lezen ze niet alleen maar boeken over fantasie werelden zoals eenhoorns, maar worden de boeken ook iets serieuzer en spannender. Ook dit boek: Het verloren meisje, dat gaat over een meisje en haar oma wiens geheugen achteruit gaat. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Het verloren meisje

Het boek gaat over Iris. Iris is 10 jaar oud. Als haar ouders het huis verbouwen, gaat Iris bij haar grootmoeder Mimi logeren. Mimi en Iris zijn de beste vriendinnen en Iris vindt het heerlijk om bij haar oma te zijn. Mimi is namelijk geen gewone oma. Ze is zeker geen saai, oud vrouwtje. Nee, Mimi bruist altijd van de energie, danst in de keuken en zwemt in zee. Iedere dag met oma Mimi is een avontuur.

Maar oma Mimi doet steeds vreemdere dingen. Zo smeert ze jam op haar roerei en verzamelt ze allemaal dingen om te bewaren. Wat is er aan de hand? Iris moet een manier vinden om hiermee om te gaan. Ze wil niet dat mensen om haar heen doorkrijgen wat er gebeurt. Zéker Mason niet, de nieuwsgierige nieuwe jongen uit haar klas! En wie is toch Coral? Het meisje van de foto boven de haard, dat zo ongelofelijk veel op Iris lijkt?

Het is een mooi boek om te lezen. Je leest het door de ogen van een kind, een tienjarige. Een meisje dat te maken krijgt met een oma die ouder wordt en achteruit gaat. Haar geheugen wordt minder en ze heeft dementie. Het is een verhaal dat het ene moment leuk en vrolijk is en het andere moment ook verdrietig en hartverscheurend, maar ook met humor en spanning. Daardoor kun je niet stoppen met lezen.

Het heeft best nog grote letters. Er staan geen illustraties in het boek, alleen bij het begin van een nieuw hoofdstuk. Wel worden de letters afgewisseld met handgeschreven letters wanneer Iris notities maakt. Het boek heeft ruim 230 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Een leuk en leerzaam boek, zeker wanneer een kind te maken krijgt met een grootouder met dementie

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047712527.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

7 gedachten over “Lezen: Het verloren meisje

  1. Oow ik ben erg nieuwsgierig geworden..mss leuk voor als we weer op vakantie kunnen…dan lees ik vaak alleen

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: De dikke Vlo en StiekelBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: LunaBlogsbyingrid

Geef een reactie