Lezen: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Misschien ken je de boeken van Spekkie en Sproet? De boeken zijn geschreven door Vivian den Hollander. Die kenden we al van verschillende leuke kinderboeken(series) en dus ook van Spekkie en Sproet. En de allereerste Spekkie en Sproet is nu weer leverbaar! Met een extra hoofdstuk en nieuwe tekeningen. Spekkie en Sproet is dé detectivereeks voor beginnende lezers vanaf ongeveer zeven jaar.

Spekkie en Sproet

Ruim vijftien jaar geleden verscheen het eerste Spekkie en Sproet-boek. Spekkie en Sproet zijn echte speurneuzen. En in die vijftien jaar hebben ze een hele boel avonturen beleefd. Ze hebben niet alleen een hele hoop fans verzameld, maar ook als personages zijn ze steeds verder gegroeid. Bovendien kwam er nog iemand bij, namelijk Spekkies politieneef Nelson. En daarom is er nu deze herziene uitgave van het eerste boek, met herziene tekst en illustraties. En natuurlijk met een rol voor neef Nelson.

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

In dit eerste deel van Spekkie en Sproet zien ze op weg naar huis een beroving. Maar dat zijn ze gauw vergeten als ze die middag naar het circus gaan. Ze hebben er veel zin in want goochelaar en messenwerper Manolo Zapato treedt op. En Spekkie en Sproet mogen helpen bij de grote verdwijntruc. Dat is spannend. Ze kunnen alleen niet weten dat ze even later zelf ook zullen moeten verdwijnen.

Het boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 100 pagina’s. Het boek is geschikt beginnende lezers vanaf zeven jaar. De letters zijn best groot en er staan veel illustraties in het boek. Het heeft korte hoofstukken van minder dan 10 pagina’s per hoofdstuk. Dat dat is fijn voor beginnende lezers. Zo kunnen mooi steeds een hoofdstuk lezen.

Emma was direct enthousiast over dit boek. Ook al wordt ze deze zomer negen jaar, de boeken van Spekkie en Sproet nog steeds leuk. Ze kent ze van school en leest ze graag.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Ploegsma kost € 13,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789021681559.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

3 gedachten over “Lezen: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zomerlezen: voorkom de zomerdip!Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachterBlogsbyingrid

Geef een reactie