Lezen: Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter

Misschien ken je de boeken van Spekkie en Sproet? De boeken zijn geschreven door Vivian den Hollander. Die kenden we al van verschillende leuke kinderboeken(series) en dus ook van Spekkie en Sproet. Spekkie en Sproet is dé detectivereeks voor beginnende lezers vanaf ongeveer zeven jaar. En dit is weer een super spannend avontuur: Het geheim van de boswachter

Spekkie en Sproet

Ruim vijftien jaar geleden verscheen het allereerste Spekkie en Sproet-boek. Spekkie en Sproet zijn echte speurneuzen. En in die vijftien jaar hebben ze een heleboel avonturen beleefd samen. En er kwam ook nog iemand bij, namelijk Spekkies politieneef Nelson. En nu dus een nieuw avontuur in het geheim van de boswachter.

Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter

Spekkie en Sproet gaan een weekend naar de camping in het bos. Ze gaan dierensporen volgen. Maar dat loopt anders. Want na een bankroof in het dorp bij de camping, zien ze de ene na de andere verdachte aanwijzing in het bos. En vooral de boswachter gedraagt zich vreemd. Maar ook de jongen bij de receptie en de schaapherder. Spekkie was niet van plan om stuntvrouw te worden, maar in dit nieuwe avontuur komt ze aardig in de buurt. Als Spekkie en Sproet een schimmige figuur schaduwen, gaat het bijna mis.

Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter

Het boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft ongeveer 100 pagina’s en is geschikt voor beginnende lezers vanaf zeven jaar. De letters zijn best groot en er staan veel illustraties in het boek. Het heeft korte hoofstukken van minder dan 10 pagina’s per hoofdstuk. Dat is fijn voor beginnende lezers. Zo kunnen ze mooi steeds een hoofdstuk lezen.

Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter is een spannende detective rond verschillende beroepen: stuntman, boswachter, campingbaas, schaapherder en natuurlijk politieagent. Onze Emma blijft de boeken van Spekkie en Sproet leuk vinden!

Lees ook: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Ploegsma kost € 13,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789021681849.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Spekkie en Sproet | Het geheim van de boswachter

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Spekkie en Sproet | Dieven in de nachtBlogsbyingrid

Geef een reactie