Lezen: De dikke Vlo en Stiekel

Nu de meiden wat ouder worden, zie je dat de leesboeken ook anders worden. De boeken worden dikker en het aantal plaatjes minder. Ook de onderwerpen worden anders. Dit keer een leuke bundel van twee boeken van Vlo en Stiekel. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Deel 1: Vlo en Stiekel

Stiekel

Vlo en Stiekel is een humoristisch tweetal dat niet meer weg te denken is uit de kinderliteratuur. Het eerste deel gaat over Floris, ofwel Vlo. Floris is niet zo dapper, best wel klein en wordt constant dwarsgezeten door de grote bullebak Arjan. Zijn leven is niet echt spannend, totdat er een nieuwe leerling in de klas komt. Een meisje met een sproeterige gezicht: Pien. Pien trekt zich niets aan van anderen. Ze lijkt zelfs te genieten van aandacht. Ook al heet ze Pien, iedereen noemt haar Stiekel. En Stiekel durft alles.

Ze is zelfs niet bang voor Arjan, en ze neemt Floris onder haar hoede. Floris komt erachter dat niet alles zo gewoon is als hij altijd dacht: Stiekel deelt een groot geheim met hem en Arjan blijkt een voodoomoeder te hebben. En als Arjan doorkrijgt dat Floris dát weet, beginnen de problemen pas echt. Stiekel is een vrolijk meisje en iedereen wil wel een meisje als Stiekel als vriendinnetje hebben. In de wereld van Vlo en Stiekel vervagen de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie.

Lees ook: Lezen: Het verloren meisje

Deel 2: Vlo en Stiekel – Vliegen zwammen

Vlo en Stiekel

In het tweede deel van Vlo en Stiekel, is Stiekel omringd door vliegen. Als Vlo in de klas Stiekel ziet praten met een vlieg, weet hij eigenlijk al genoeg. Dit is het begin van nieuwe avonturen samen. Stiekel heeft de tijd van haar leven. Ze komt er achter dat ze vliegen kan verstaan. Ze heeft zo opeens duizenden nieuwe vrienden, want er is een vliegenplaag.

Maar Vlo vertrouwt het allemaal niet. Hij merkt dat de moeder van Arjan weer iets in haar schild voert. En meneer Grube, de conciërge, houdt hen in de gaten. Als Vlo merkt dat Stiekel wordt bedwelmd door het gezwam van de vliegen, weet hij dat hij in actie moet komen. En zo wordt hij nog verder de magische wereld van Stiekel en haar vader ingetrokken.

De dikke Vlo en Stiekel

De dikke Vlo en Stiekel is een bundel van de eerste twee delen. Het boek heeft best nog grote letters. Het boek heeft korte hoofstukken en er staan best veel illustraties in het boek. Deze zijn zelfs in kleur en maken het lezen extra leuk. Het eerste deel heeft 127 pagina’s; het tweede deel ongeveer 150 pagina’s. Een erg leuk en vrolijk boek voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Leuk voor de zomervakantie als leesboek.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047713760.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie