Lezen: Op ontdekking in het bos

De kaft van dit boek past perfect bij de tijd van het jaar: de herfst. De tijd dat de de bladeren aan de bomen de mooiste kleuren krijgen. Maar naar het bos gaan, is altijd leuk. Genieten van de natuur en de rust. Het ontdekken van verschillende planten, bomen en dieren. En in de herfst op zoek naar mooie paddenstoelen. Dit prachtige boek van uitgeverij Deltas laat kinderen op een begrijpelijke manier kennismaken met het bos en vertelt wat je er allemaal kan waarnemen en ontdekken. 

Op ontdekking in het bos

Lente, zomer, herfst of winter, het bos ziet er ieder seizoen betoverend uit. En er valt altijd wel wat te beleven en een heleboel te leren! Hoe kan je bomen herkennen aan hun stam of bladeren? Op welke manier kan je vogels observeren of diersporen vinden? Hoe kan je jezelf oriënteren in het bos? Wat kan je allemaal horen en zien als het donker wordt en de nacht valt?

Lezen: Op ontdekking in het bos

Het boek is heel mooi. Het boek is helemaal in kleur. Er komt van allas aan bod. Denk aan het bos in elk jaargetijde, maar ook het gebruiken van je zintuigen in het bos, alles over vogels, bomen en paddenstoelen in het bos. Je leert allerlei planten en bomen herkennen, maar je leert ook over een oerbos, schuilhutten en verhalen en legendes. Het boek heeft 60 pagina’s en sluit af met een handige woordenlijst en register. Je kunt dit boek al met jonge kinderen samen lezen en samen dingen herkennen die ze in het bos zien.

Waar koop je “Op ontdekking in het bos”

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044762945).

Geef een reactie