Lezen: Politie niet betreden – Geen weg terug

Ik hou van spannende boeken en kan er helemaal in op gaan. Ik hoop dat onze meiden dat ook leuk gaan vinden.

Heel enthousiast was ik dan ook over de eerste jeugdthriller van Elvin Post: Politie niet betreden – Geen weg terug. Een spannend boek met een spannende kaft.

Politie niet betreden – Geen weg terug

Op de achterkant van het boek staat al een voorproefje van wat je gaat lezen.

Politie niet betreden - Geen weg terug

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt?

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim middenin de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Dat klinkt als een super spannend boek. Omdat het een jeugdthriller is en dus geschikt vanaf ongeveer 13 jaar, heb ik het boek zelf gelezen. Onze meiden zijn nog wat te jong. Anne is al niet zo van de spannende boeken en films en Emma is met negen jaar toch echt te jong voor dit boek.

Het is echt een boek voor tieners. Want naast de spannende situatie waarin de vier meiden zich bevinden, gaat het boek ook over tiener dingen. Over hun leventje thuis, de een rijk, de ander met een alcohol verslaafde moeder. Maar ook over meidenzaken zoals verliefdheid, jongens, toets week op school en vriendinnen uitjes. Ik vond het een heel leuk en spannend boek om te lezen en ik kan me echt voorstellen dat tieners dit een goed boek vinden. Een boek waarin je meeleeft in de levens van de vier vriendinnen en hoe ze omgaan met wat ze gezien hebben en het geheim dat ze met zich meedragen. En uiteindelijk een mooie twist in het verhaal die ik in ieder geval niet direct zag aankomen. Ik hoop dat onze meiden het boek over een paar jaar ook met plezier gaan lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026160141


Geef een reactie