Lezen: Politie niet betreden – Ik ken jouw geheim

Met de kinderen die ouder worden, kom ik ineens in aanraking met de jeugd thrillers. En ik kan je zeggen. Ik hou er van. Zoals de serie Politie niet betreden.

In deze blog weer een boek uit deze spannende serie van jeugd thrillers: Politie niet betreden – Ik ken jouw geheim.

Politie niet betreden – Ik ken jouw geheim

Op de achterkant van het boek staat al een voorproefje van wat je gaat lezen:

‘IK KEN JE GEHEIM. DOE WAT IK ZEG, ANDERS VERTEL IK HET AAN IEDEREEN.’
Wanneer Owen, Gemma, Ally en Todd dit dreigbericht krijgen, hoeven ze niet lang na te denken: alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt! Dus besluiten ze te doen wat de afperser zegt.
De eerste opdracht ontvangen ze maandagochtend op school. Ook al zitten ze alle vier in de tweede klas, ze kennen elkaar nauwelijks. Nu moeten ze samenwerken om de vreemde instructies van de blackmailer op te volgen.
Met het uur worden de opdrachten gevaarlijker, en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze de afperser stoppen voordat het te laat is?

Politie niet betreden – Ik ken jouw geheim

Dat klinkt als een super spannend boek. Het is een jeugdthriller. Maar deze spannende thriller is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. En dat is eigenlijk wel leuk, want de meeste jeugdthrillers zijn pas geschikt vanaf ongeveer 13 jaar. Het verhaal speelt zich af op een middelbare school, dus enige herkenning daarmee is wel handig. Anne gaat volgend jaar naar de middelbare school en we hebben natuurlijk net de open dagen achter de rug van de middelbare scholen. Dit boek past dus prima bij onze meiden. Zeker bij Anne. Maar ook Emma zou dit met haar tien jaar best kunnen lezen.

In ‘Ik ken jouw geheim’ volg je Owen, Gemma, Todd en Ally. Vier verschillende tieners, maar ze hebben één overeenkomst: ze hebben allemaal een geheim. En je bent natuurlijk nieuwsgierig naar de verschillende geheimen en dat maakt dat je door wil blijven lezen. Maar daar zorgt ook de vlotte schrijfstijl, korte hoofdtukken en de spanning uiteraard voor. Gaandeweg leer je de hoofdpersonen beter kennen én begrijpen. Je komt erachter dat iedereen met zijn eigen problemen en geheimen worstelt. Net als in de andere boeken uit de serie Politie niet betreden worden de geheimen onthult, maakt je hoofd overuren en moet je rekening houden met een plottwist. Ook spelen actuele thema’s zoals pesten, liegen en depressie een rol in dit boek. Dat maakt het heel herkenbaar voor jongeren. Daarnaast bevat dit boek een belangrijke les: iedereen heeft wel eens hulp nodig en het is helemaal niet erg om om hulp te vragen. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader. Je wordt meegezogen in het verhaal en wil achter de waarheid komen.

Dit is de eerste spannende jeugdthriller van Daphne Benedis-Grab. Haar tweede jeugdthriller Ik weet dat je liegt speelt zich af op dezelfde middelbare school als Ik ken jouw geheim,. De boeken zijn ook prima apart te lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN 9789026161698


1 gedachte op “Lezen: Politie niet betreden – Ik ken jouw geheim

  1. Pingback: Politie niet betreden - Ik weet dat je liegtBlogsbyingrid

Geef een reactie