Lezen: Politie niet betreden – Ik weet dat je liegt

Met de kinderen die ouder worden, kom ik ineens in aanraking met de jeugd thrillers. En ik kan je zeggen. Ik hou er van. Zoals de serie Politie niet betreden.

Eerder kon je al blogs van andere titels van deze serie lezen. En nu het nieuwe boek: Politie niet betreden – Ik weet dat je liegt. Net zo spannend!

Politie niet betreden – Ik weet dat je liegt

Op de achterkant van het boek staat al een voorproefje van wat je gaat lezen:

Sasha’s rugzak is nog voor de eerste bel uit haar kluisje gestolen. Nora, Jack, Henry en Maddie waren als enigen vroeg op school en moeten zich daarom melden bij de directrice. Zij is ervan overtuigd dat een van hen het gedaan heeft, maar alle vier beweren ze dat ze onschuldig zijn. De vier leerlingen krijgen één dag om de waarheid boven tafel te krijgen, anders worden ze geschorst. Kunnen ze elkaar vertrouwen? En als zij het niet gedaan hebben, wie dan wel?

Politie niet betreden – Ik weet dat je liegt

Dat klinkt als een super spannend boek. Het is een jeugdthriller. Maar deze spannende thriller is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. En dat is eigenlijk wel leuk, want de meeste jeugdthrillers zijn pas geschikt vanaf ongeveer 13 jaar. Het verhaal speelt zich af op een middelbare school, dus enige herkenning daarmee is wel handig. Wij hebben natuurlijk net de open dagen achter de rug van de middelbare scholen en dit boek past dus prima bij onze meiden. Zeker bij Anne. Maar ook Emma zou dit met haar tien jaar best kunnen lezen.

Vier leerlingen, Nora, Jack, Henry en Maddie, worden ervan verdacht dat ze de rugzak met dure spullen uit het schoolkluisje van Sasha hebben gestolen. Maar geen van hen zegt er iets van te weten. Houden ze iets achter? Wat is er precies gebeurd? Eerst geven ze allemaal de reden waarom ze eerder op school waren. En je gaat helemaal mee denken en wil ontrafelen wie de rugzak heeft gestolen en waarom. Echt een leuk en spannend boek voor kinderen/jongeren die toe zijn aan de middelbare school en aan een nieuw soort boeken. Geen kinderachtige boeken meer maar een boek dat aansluit bij hun belevingswereld.

Dit is de tweede spannende jeugdthriller van Daphne Benedis-Grab! Ik weet dat je liegt speelt zich af op dezelfde middelbare school als Ik ken jouw geheim, maar is apart te lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026166297


1 gedachte op “Lezen: Politie niet betreden – Ik weet dat je liegt

  1. Pingback: Politie niet betreden - Ik ken jouw geheimBlogsbyingrid

Geef een reactie