Van dwaallicht tot drakenkoning | Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Wist je dat de Vikingen geloofden dat de kosmos bijeen werd gehouden door de wortels van een es? En dat we volgens Koreanen onze watervallen te danken hebben aan vliegende draken? In dit boek met bonte verhalen ontdek je de verborgen magie van verschillende soorten landschappen en natuur van over de hele wereld. Geweldig om te lezen en prachtig geïllustreerd.

Van dwaallicht tot drakenkoning | Wonderlijke weetjes en wereldverhalen

Van donderende rivieren tot schaduwrijke bossen, van flitsende moerassen tot duistere grotten, en van besneeuwde bergen tot de diepten van de oceaan. In dit boek ontdek je de folklore van de wildste plekken op aarde. Verhalen en geesten in overvloed in deze gebieden, waar traditionele wijsheid en mysterieuze magie met elkaar verweven zijn.

Het boek heeft zes hoofdstukken en elk hoofdstuk behandelt een ander landschap en onthult verhalen van rond de wereld over bossen, zeeën en oceanen, bergen, heuvels, dalen en grotten, rivieren en meren en moerassen.
Ontdek bijvoorbeeld hoe volgens de Maori-traditie bossen de hemel omhooghouden, hoe in Ierland ooit werd gedacht dat zeewier het weer voorspelde en hoe de oude Grieken geloofden dat de smederij van de goden zich in de Etna bevond.

Van dwaallicht tot drakenkoning

Ik hou van dit soort boeken. Dit boek staat vol fascinerende (volks)verhalen, oude wijsheden, legendes en mythes van over de hele wereld. Het boek is helemaal in kleur en op elke pagina staan mooie illustraties passend bij de verhalen. Superleuk om samen met jongere kinderen te lezen en over te praten en fantaseren. En ook leuk voor iets oudere kinderen om zelf te lezen. Het boek heeft bijna 80 pagina’s en is geschikt om zelf te lezen voor lezers vanaf ongeveer 9 jaar.

Waar te koop

Dit mooie boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047714767.

Geef een reactie