Lezen – Prinses Lara en het elfje

9200000103838367

Lezen is natuurlijk extra leuk als het leesboek je een beetje aanspreekt. Zeker voor beginnende lezertjes is het van belang dat ze plezier hebben in het lezen. Daarom heeft uitgeverij Deltas een nieuwe reeks speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers. De reeks ‘ dol op lezen’ zijn leesboekjes met leuke, grappige verhalen voor kinderen van een jaar of 6. Dit boek over Prinses Lara en het elfje viel wel in de smaak bij Emma.

Het verhaal

Lara is een meisje en heeft een geheim vriendinnetje: Elfje. Samen beleven ze leuke avonturen en onderzoeken ze of Lara een prinses is. Zo doen ze het sprookje van de prinses op de erwt na. Maar als Lara de erwt niet voelt, proberen ze het met een walnoot, een ei en een appel. Samen spelen ze prinses met een kroon en een koets. Een echte fantasiewereld voor kleine meisjes.

Het boek

doloplezenPrinses Lara en het elfje is boekje van 45 pagina’s. De letters zijn wat groter en het aantal zinnen op een bladzijde is beperkt. Daarnaast staan er op elke bladzijde leuke, kleurige illustraties die helpen de tekst beter te begrijpen En achterin het boek is een aantal pagina’s met leesraadsels toegevoegd. Deze raadsels zijn bijvoorbeeld vragen over het verhaal, maar ook puzzels zoals een woordzoeker. Een ideaal boekje voor Emma die in groep 3 zit. Alleen op een van de eerste pagina’s stond het woord muesli. Dat kende ze niet en vond ze erg moeilijk. En dat is natuurlijk ook erg moeilijk voor een beginnende lezer. Zelfs Anne die in groep 5 zit, vindt dit nog een moeilijk woord. Maar Emma vond het boekje al extra leuk omdat een van haar beste vriendinnetjes Lara heet.

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 9,95 en is vanaf eind februari verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752625

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “Lezen – Prinses Lara en het elfje

  1. altijd leuk die boekjes die kinderen al snel zelf kunnen lezen, maar het lijkt er wel een beetje op of de schrijver niet al te nauwkeurig naar de AVI-niveau’s heeft gekeken!

  2. Lijkt me wel een leuk boekje, ik denk eigenlijk dat het wel goed is dat er eens een woordje instaat dat ze niet kennen, dat is ontspannend woordenschat uitbreiden. Als kind was ik al een boekenwurm, maar de woordenboek was daardoor ook mijn vriend… 😉

    Uiteraard moet het aangenaam blijven om te lezen, anders vinden kinderen (en volwassenen, want daar heb je ook zulke boeken) het niet leuk meer. Maar 1 woordje is wel oké, vind ik, meer dan oké zelfs! 😉

  3. Ah ik denk dat ik dit boekje heel leuk had gevonden als kind, door de combinatie van mooie illustraties en zelf lezen. En af en toe een moeilijk woord is alleen maar een leuke uitdaging toch?

Geef een reactie