Lezen | Winde Wildeling en het moerasmonster

Winde Wildeling en het moerasmonster. Het klinkt een beetje als een spannend boek. Maar het is een leuk, fantasierijk en beetje spannend boek. Het boek is geschikt voor lezers vanaf ongeveer negen jaar en is ideaal voor kinderen met veel fantasie. Want door de fantasie van kinderen komt (de wildernis in) dit boek tot leven.

Winde Wildeling en het moerasmonster

Het boek gaat over Winde. Winde is verhuisd. Haar nieuwe huis grenst aan een overwoekerd terrein. Als ze op een ochtend de grens oversteekt, gebeurt er iets magisch: ze betreedt de Wildernis – een spannend bos dat veel groter is dan ze had gedacht. Waar zich geheimen schuilhouden, een heks woont en zelfs een monster de omgeving onveilig maakt. Daar ontmoet ze de Wildelingen: kinderen die zich Muis, Raaf, Vos en Haas noemen. En Winde verandert. Ze wordt Winde Wildeling en gaat met de andere Wildelingen op zoek naar het monster dat hun vriend heeft ontvoerd.

Ben jij dapper genoeg om de Wildernis te betreden? Wanneer je de grens overgaat, verander je voor altijd.

De Wildernis komt tot leven door de fantasie van de kinderen. Dit boek is een ode aan de kracht van de natuur en de verbeelding. Het moedigt kinderen aan om te ontdekken, om nieuwsgierig te zijn en om avonturen te beleven. Dit boek is het begin van een geweldige serie met korte hoofdstukken en vrolijke illustraties.

Dit boek is super leuk om te lezen. Het boek heeft nog best grote letters, de hoofdstukken zijn lekker kort en de tekst wordt regelmatig afgewisseld met leuke zwart-wit-groene illustraties. Met een beetje fantasie, de leuke teksten en de mooie illustraties komt dit boek tot leven en waan je jezelf in de Wildernis. Het boek heeft bijna 150 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047714972.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie