Lezen | Heksenwinter

Kennen jullie Elsie Pekel en de rode heks Magenta Spits nog? Eerder lazen we al Heksenweek, Heksenwens en Heksenwinkel. Leuke boeken over de rode heks Magenta Spits, vreemde figuren, pratende dieren en toverspullen. Na deze eerste avonturen van Elsie en heks Magenta Spits is er nu een vierde boek met een nieuw avontuur: Heksenwinter.

Heksenwinkel

In dit boek dus weer een nieuw avontuur. De rode heks, Magenta Spits, is verdwenen uit haar magische toren in het Krommevingerwoud. Niemand weet waar ze is gebleven.
Dat is een groot probleem, want als een magische toren onbewoond is, mag er iemand anders intrekken – en er is een geheimzinnige vreemdeling die zijn zinnen op de toren heeft gezet. En dan zorgt een onverwachte sneeuwstorm ook nog voor chaos!
Elsie en haar vrienden moeten Magenta snel zien op te sporen voor het echt misgaat. Kan Elsie met haar heksentalent de boel redden? Of is Magenta voorgoed verdwenen?

Dit is het vierde en laatste deel van de serie over Magenta en Elsie. Dit boek is ook los van de andere boeken te lezen, maar hoe leuk is het om alle vier de delen te lezen! In dit laatste deel komen alle geliefde personages uit de vorige boeken weer voorbij: Joey de postjongen, Sylfine Groenmantel die zo graag een bosnimf wil zijn, de heksenvriendinnen van Magenta, de chagrijnige raaf Corbett en Lastpak, de straathond die niet van Elsies zijde wil wijken.

Het boek is weer super leuk om te lezen. Het boek heeft net als de andere delen nog best grote letters en de tekst wordt regelmatig afgewisseld met leuke zwart-wit illustraties. Het boek heeft bijna 200 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: 9789047713197.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie