Lezen: Heksenweek

Emma leest graag en vindt het ook leuk om helemaal op te gaan in magische werelden. En dan niet alleen fantasiewerelden met bijvoorbeeld eenhoorns, maar ook met heksen. In het boek Heksenweek is ze dan ook direct begonnen met lezen. Een leuk boek over een heks, vreemde figuren, pratende dieren en toverspullen.

Heksenweek

Het boek gaat over Elsie Pekel. Elsie woont in Kleinbrugge, een klein stadje met een brug heeft en verder eigenlijk niks. Het is een gemoedelijk stadje, maar Elsie vindt het vreselijk saai. Elsie helpt haar vader iedere dag in Pekels Warenhuis. Pekels Warenhuis is een winkel die goedkope, alledaagse spulletjes verkoopt zoals pannen, paperclips en dweilen. Elsie kan goed verkopen en houdt zich altijd aan Pekels Topregels voor Klantenservice. Maar ze verveelt zich dood. Op een dag komt Magenta Spits binnen. Magenta Spits is de rode heks die in het bos woont. Ze zoekt iemand die een weekje op haar toren wil passen. Dat laat Elsie zich natuurlijk geen twee keer vragen. Dat is het begin van een groots avontuur

Elsie logeert in de toren met de schurftige hond Lastpak en de bozige, pratende raaf Corbett. Maar Elsie maakt ook nieuwe vrienden uit het bos, zoals Sylfine Groenmantel (die eigenlijk gewoon Aagje heet, maar graag een bosnimf wil zijn) en Joey de postbode. Elsie komt voor een hoop verrassingen te staan. Zo wordt er een doos met toverspullen bezorgd waarop staat METEEN OPENEN EN GEBRUIKEN. Wie op de toren van een heks wil passen, moet nou eenmaal zelf ook een beetje gaan heksen om alles in goede banen te leiden. En wie had nou ooit gedacht dat Pekels Topregels voor Klantenservice zelfs voor een heks handig zouden zijn?

heksenweek - blogsbyingrid

Het boek is leuk om te lezen. Het heeft best nog grote letters. De tekst in het boek wordt regelmatig afgewisseld met leuke zwart-wit illustraties. Het boek heeft ruim 170 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. En het leuke is dat dit boek het begin is van een nieuwe magische en vrolijke heksenserie. Want Elsie en Magenta komen terug!

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789047713173.

Lees ook deel 2: Heksenwens

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

4 gedachten over “Lezen: Heksenweek

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: HeksenwensBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen | HeksenwinkelBlogsbyingrid

  3. Pingback: HeksenwinterBlogsbyingrid

Geef een reactie